VIDEO Bombă ecologică pe Lacul Fundeni. Este sufocat de gunoaie, iar lebedele trăiesc printre maldăre de mizerie

gunoi-pe-malul-lacului-fundeni.jpg

Lacul Fundeni este plini de gunoaie, astfel că lebăda abia se vede printre ele
Lacul Fundeni este plini de gunoaie, astfel că lebăda abia se vede printre ele
Foto: Facebook/Radu Mihaiu

Lacul Fundeni s-a transformat într-o adevărată bombă ecologică. Mii de tone de tone de deșeuri zac în apă, astfel că Primăria Sectorului 2 lua decizia să curețe pentru prima dată întreaga albie. Imaginea este dezolantă, iar lebedele trăiesc printre maldăre de mizerie.

De-a lungul Lacului Fundeni sunt aruncate de la deșeuri menajere și materiale de construcții până la animale moarte. E o veritabilă groapă de gunoi, lăsată uitării în ultimii 30 de ani.

Mizeriile provin de la gospodăriile aflate pe marginea apei sau au fost aduse de transportatorii ilegali. Și autoritățile au început marea igienizare a locului.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că în doar cinci zile, echipele ADP au scos 343 tone deşeuri de pe malul Lacului Fundeni.

Bombă ecologică pe Lacul Fundeni. Este sufocat de gunoaie, iar lebedele trăiesc printre maldăre de mizerie

”Situaţia acolo e atât de gravă încât utilajele nu se pot apropia suficient de apă până nu eliberăm drumul de câteva straturi de gunoi”, a transmis edilul.

radu-mihaiu-primarul-sectorului-2.jpg

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, se luptă cu gunoaiele care au sufocat Lacul Fundeni
Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, se luptă cu gunoaiele care au sufocat Lacul Fundeni

Acesta a mai spus că lacul este o bombă ecologică, insulele de deşeuri se întind atât de mult încât cei de la Apele Române trebuie să aducă un utilaj special şenilat cu care să ajungă atât de departe.

”Lacul Fundeni e o bombă ecologică, dar nu ne vom opri până nu îl limpezim. Persistența învinge rezistența. Pe lacul Fundeni nu se mai vede natura de gunoaie. În poza aceasta e o lebădă care și-a făcut cuib printre deșeuri. Reușiți s-o reperați?”, a postat Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

Lacul Fundeni se întinde pe 35 de hectare

Lacul Fundeni este un lac antropic amenajat pe râul Colentina, în București. Are o suprafață de 35 ha, lungime de 2,1 km, lățime între 200-800 m, adâncime între 1-5 m și un volum de 0,8 milioane m³.

Insula din lacul Fundeni are o suprafață de 3,16 ha. În amonte, spre vest, se află Lacul Colentina, iar în aval, spre est, se află Lacul Dobroești. Și ele la fel de sufocate de gunoaie.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1