Victor Ponta: Băsescu nu-i poate reproşa Rozaliei Biro farsa cu copiii bipezi

Ultima actualizare:

    Victor PontaFoto: Marian Iliescu
Victor PontaFoto: Marian Iliescu

Cometariul acid lui Traian Băsescu la adresa Rozaliei Biro, nominalizată pentru funcţia de ministru al Culturii, l-a făcut pe Victor Ponta să reacţioneze.

Prim-ministrul României a afirmat că preşedintele nu are dreptul de a face astfel de declaraţii.

"Situaţia îi poate fi reproşată doamnei Biro, pe bună dreptate, de orice om care a auzit acea farsă, dar nu de preşedintele ţării. El nu poate, cu steagul României în spate, el trebuie să vorbească de instituţii", a spus Ponta la Antena 3, potrivit Mediafax.

El a precizat că a discutat cu Rozalia Biro şi că aceasta este un om care îndeplineşte toate condiţiile politice, de educaţie şi de capacitate intelectuală pentru a-şi face meseria de ministru, care este doar un administrator.

Rozalia Biro
Rozalia Biro

"Dacă am face la Ministerul Culturii omul de cel mai mare nivel al culturii româneşti, cu siguranţă că am propune pe altcineva, nu pe doamna Biro. Am avut miniştri mai buni, mai răi la Ministerul Culturii, important este dacă sunt buni administratori şi atât", a adăugat Ponta.

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, explicând de ce consideră nepotrivită nominalizarea Rozaliei Biro la Ministerul Culturii, că nu ar vrea ca ministrul Culturii din România să fie urmărit de poveștile cu copiii bipezi, care arată neînțelegerea deplină a limbii române.

"De la dânsa (Rozalia Biro - n.r.) am aflat şi a aflat toată România că nu are niciun biped în familie şi, de asemenea, am aflat tot de la dânsa zilele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată, de neînţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al Guvernului", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net