Veste tristă pentru elevi! Bucureștiul ar putea ajunge la incidența de 6 la mie, peste o lună

Ultima actualizare:

    Peste pragul de 6 la mie, toți elevii se întorc la școala online. Mai funcționează fizic doar creșele și grădinițeleFoto: Shutterstock
Peste pragul de 6 la mie, toți elevii se întorc la școala online. Mai funcționează fizic doar creșele și grădinițeleFoto: Shutterstock

Veste îngrijorătoare! În a doua jumătate a lunii octombrie, incidența cazurilor de COVID în Capitală ar putea ajunge la 6 la mie, a declarat duminică seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. De la acest prag, toate școlile trec în online.

Numărul infectărilor crește alarmant de la o zi la alta. Dacă la 1 august incidența cazurilor în București era de 0,13 la mie, pe 31 august era de 0,78 la mie (adică de șase ori mai mult), pentru ca acum să avem o rată de infectare de 1,02. „În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil să ajungă și Bucureștiul, în a doua parte a lunii octombrie, la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului de 6 la mie cu intrarea în carantină”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24. Potrivit metodologiei de funcționare a școlilor, de la pragul de 6 la mie, toți copiii, de la clasa pregătitoare în sus, trec în online. Excepție fac doar prichindeii de creșă și grădiniță și elevii din învățământul special.

Toată harta României se va înroși


    Grafic cu predicția incidenței pe județe, realizat de medicul și cercetătorul Octavian Jurma
Grafic cu predicția incidenței pe județe, realizat de medicul și cercetătorul Octavian Jurma

Aceeași predicție privind incidența cazurilor a făcut-o și medicul Octavian Jurma. Specialistul a apreciat că, în Capitală, în prima zi de școală, vom fi proaspăt intrați în scenariul galben, cu o incidență de 1,51; la finalul lui septembrie depășim 3 la mie, pentru ca pe 11 octombrie să ajungem la 5,98. Capitala nu este singura în această situație. În alte județe va fi și mai rău. Cea mai gravă situație va fi în Satu Mare (unde incidența ar putea ajunge în octombrie la 29,12), în Ilfov (11,45), în Bistrița-Năsăud (8,92), în Hunedoara (8,78), dar și în Bacău, Suceava, Teleorman (peste 7). „Știm că vaccinarea este un eșec, știm că nu vom avea măsuri de prevenție până la finalul lunii septembrie și, prin urmare, știm că evoluția pandemiei va fi neîngrădită în următoarele 6 săptămâni. Prognoza este, deci, optimistă și situația reală va fi probabil mai gravă, deși nu putem exclude nici miracole naturale sau artificiale”, explica medicul și cercetătorul Octavian Jurma.

Cât de pregătiți suntem pentru școala online

Veste proastă și pentru elevi, a căror bucurie de a merge fizic la școală nu va ține, iată, mai mult de o lună. Din octombrie, trebuie să ne așteptăm ca zeci, sute de instituții de învățământ să revină la cursurile online. Cât de pregătiți suntem pentru asta? „Suntem mult mai bine decât eram la începutul anului școlar trecut, dar nu suntem atât de bine pe cât ar trebui. Nici din perspectiva conectivității, nici a disponibilității de echipamente, nici a formării cadrelor didactice și nicidecum din perspectiva platformelor dedicate evaluării. Căci un act educațional începe și se finalizează cu evaluare. Nimeni nu are platforme dedicate evaluării, deci ea e total irelevantă. Există în continuare zone, dincolo de raportări, în care eu personal nu am avut semnal nici la telefon, nici la laptop, la nimic. Deci, în acele zone în care pe harta oficială apărem cu conectivitate disponibilă, știu sigur că nu există conectivitate. De-asta trebuie evitat învățământul online și învățământul hibrid”, a răspuns ministrul Educației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net