"Venim de la 2.000 km pentru cârciumile astea"

6-act-ed-1.jpg

Francesco şi Fabio sunt încântaţi de cârciumile din Centrul Vechi
Foto: Roberto Sălceanu
Citeste tot despre: 

Centrul Vechi al Bucureştilor ar putea rămâne fără celebrele cârciumi. Parlamentarii le-au pus gând rău, întrucât funcţionează în clădiri cu risc seismic ridicat.

Din cele aproape 200 de localuri din centrul istoric, mai bine de jumătate se află în imobile gata oricând să se prăbuşească. Pentru a preveni o nenorocire, parlamentarii au aprobat un proiect de lege care ar pune lacăt pe barurile, cafenelele, cluburile, restaurantele şi magazinele dechise în clădiri cu bulină roşie.

6-act-ed-2.jpg

Majoritatea cluburilor şi teraselor funcţionează în clădiri cu grad ridicat de risc seismic

6-act-ed-3.jpg

Restaurantul Argentin, de pe strada Blănari, la numărul 11, este şi el pe lista neagră

6-act-ed-4.jpg

Clădirile vechi de mai bine de 100 de ani se pot prăbuşi oricând

“Este ciudat că vor să închidă aceste localuri. Ar trebui ca primăria să investească şi să le valorifice, că au un potenţial uriaş. Noi venim din Italia special pentru atmosfera de aici. E adevărat că sunt clădiri vechi, dar recondiţionate ar deveni de nepreţuit”, spun Fabio şi Francesco, doi turişti care petrec seară de seară în cârciumile de pe Lipscani. De frică să nu piardă muşteriii, unii patroni au dezlipit pur şi simplu bulinele roşii de pe clădiri. Cei mai serioşi, însă, au reablitat pe banii lor clădirile pe care le-au închiriat. 

6-act-ed-5.jpg

În clădiri cu bulină funcţionează şi magazine de lux

6-act-ed-6.jpg

Unii proprietari de baruri, deşi chiriaşi, au reparat clădirile pe propria cheltuială

"Am băgat peste 15.000 de euro în localul ăsta. Dacă trebuie să plec, pierd o bună parte din bani", a povestit Călin Dănescu, proprietar Coollectibles.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1