Vântul puternic a făcut ravagii în Capitală: copaci și stâlpi căzuți, mașini avariate

Ultima actualizare:
Un copac a căzut peste mai multe maşini în Bucureşti
Un copac a căzut peste mai multe maşini în Bucureşti

S-a întors gerul, după o săptămână cu maxime de 15 grade, cu vreme de primăvara, care ne scosese din hibernare. Începând de vineri, 22 februarie, a fost anunțată vreme deosebit de rece în toată ţara, însoțită de precipitaţii. Meteorologii au emis și o atenționare de cod galben de vânt puternic şi viscol, care a afectat cea mai mare parte a țării. În Capitală, vântul puternic a făcut ravagii.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au avut, până sâmbătă dimineaţă (23 februarie), 130 de intervenţii după ce, din cauza vântului puternic, 34 copaci şi 7 stâlpi au căzut, iar mai multe table au fost desprinse de pe acoperişuri. Ca urmare, au fost avariate 27 de autoturisme.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat că au fost gestionate și 59 de intervenţii pentru degajarea elementelor de construcţii desprinse, 17 cabluri rupte şi 13 panouri publicitare desprinse. Pe bulevardul Ion Mihalache, un pom a căzut pe carosabil şi pe şinele de tramvai, o situaţie similară fiind pe bulevardul Mărăşti. Pe Aleea Obcina Mică, un pom a căzut pe patru autoturisme, iar pe bulevardul 1 Decembrie 1918 s-a intervenit pentru îndepărtarea unor table desprinse.


    Un copac a căzut peste mai multe maşini în Bucureştifoto: ISU Bucureşti-Ilfov
Un copac a căzut peste mai multe maşini în Bucureştifoto: ISU Bucureşti-Ilfov

Azi, 23 februarie, ANM a trimis o atenționare generală de cod galben, de intensificări ale vântului în N-E Munteniei și Dobrogei, în intervalul 8.30-14.00. În intervalul menționat, în sud-vestul Moldovei, nord-estul Munteniei și local în Dobrogea, vântul va mai avea intensificări cu viteze, în general de 55-60 km/h, iar pe Litoral și în Delta Dunării vor fi rafale și de 70 km/h. Vremea va fi deosebit de geroasă pentru aceastp perioadă, geroasă în cursul nopților și al dimineților, mai ales în regiunile nordice și centrale, până luni, 25 februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net