Vântul face ravagii în ţară! Copaci căzuţi, maşini avariate, stâlpi rupţi

Ultima actualizare:

    Bucureştiul şi 26 de judeţe sunt sub avertizare cod galben de vânt, duminică, până la ora 20.00foto: arhivă
Bucureştiul şi 26 de judeţe sunt sub avertizare cod galben de vânt, duminică, până la ora 20.00foto: arhivă

Pompierii bucureşteni au intervenit duminică, în două ore, la aproape 40 de cazuri, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe străzi şi pe maşini, a bannerelor, panourilor publicitare şi elementelor de construcţii de pe faţadele blocurilor, precum şi a unor stâlpi de electricitate rupţi sau în pericol de cădere.

UPDATE 13.05: Peste 9.000 de consumatori au rămas, duminică, fără energie electrică în județul Suceava, dintre care câteva sute în municipiul reședință, a declarat prefectul Constantin Harasim. Echipele E.ON se află în teritoriu pentru a remedia avariile, potrivit România Tv.

UPDATE 12.39: Pompierii din Giurgiu intervin duminică în mai multe localități din județ, pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil în urma vântului puternic. Potrivit ISU Giurgiu, se intervine în localitatea Iepurești, pe DN41, în localitatea Pietrele, și pe DJ 401, la Hotarele.

UPDATE 12.36: Peste 2.000 de locuitori din județul Mureș au rămas fără curent electric în urma viscolului, trei mașini au fost avariate de copacii doborâți de vânt la Târgu Mureș, iar 170 de kilometri de drumuri județene nu au operator de deszăpezire, potrivit Agerpres.

UPDATE 12.31: Un copac a căzut, duminică, la intersecția străzilor Grivița cu Semicercului și a blocat ambele benzi de circulație, informează Brigada Rutieră a Capitalei. În cădere, copacul a rupt și firele de tensiune care alimentează troleibuzele.

“Ca urmare a fenomenelor meteorologice caracterizate de vânt puternic, echipajele de pompieri de la ISUBIF intervin pentru limitarea consecinţelor rezultate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. De la ora 08.00 până la 10.30 au fost gestionate 37 de intervenţii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Daniel Vasile, scrie news.ro.

În Capitală, vântul a provocat prăbușirea a două balcoane, în Sectorul 4, la etajele superioare ale unui bloc cu 10 etaje. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.


    Vântul puternic a smuls fațadele unor balcoane ale unui bloc de pe Șoseaua Giurgiuluifoto: digi24
Vântul puternic a smuls fațadele unor balcoane ale unui bloc de pe Șoseaua Giurgiuluifoto: digi24

Blocul unde s-a petrecut incidentul nu este reabilitat. Pompierii au venit cu patru autospeciale pentru a izola zona, pentru că sunt încă bucăți de tencuială care sar de pe consolele distruse.

Unde au intervenit pompierii

Intervenţii ale pompierilor au fost pe Drumul Găzarului, strada Dunavăţ, strada Baba Novac, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Plevna, strada Teiul Doamnei şi strada Lotrioara, dar şi în alte zone din Capitală şi din Ilfov.

Alte 41 de intervenţii ale pompierilor sunt în desfăşurare în Bucureşti şi Ilfov, la care se adaugă un număr semnificativ de apeluri care sunt primite până în acest moment, a mai spus Daniel Vasile.

Avertizare cod galben de vânt

Bucureştiul şi 26 de judeţe sunt sub avertizare cod galben de vânt, duminică, până la ora 20.00. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse vor atinge 80-90 de kilometri pe oră, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net