V-aţi bătut joc de lacurile noastre!

Ultima actualizare:

    Lacul Floreasca poate fi trecut la pas de pe un mal pe altulFoto: Sever Gheorghe
Lacul Floreasca poate fi trecut la pas de pe un mal pe altulFoto: Sever Gheorghe

Şase porturi, 12 debarcadere, scene plutitoare pentru spectacole, piste pentru biciclişti şi jogging. Lacuri navigabile, parcuri de elită! Aşa trebuiau să arate până la sfârşitul acestui an oazele de verdeaţă Tei şi Floreasca. Din păcate, lucrările zac abandonate, iar zonele au fost lăsate în paragină.

Reporterii Click! au fost să vadă stadiul investiţiei, dar realitatea întrece orice imaginaţie. Autorităţile Capitalei au promis un loc care să fie raiul amatorilor de sporturi nautice, dar au oferit, în loc, mlaştini şi mizerie. Peste tot lucrări începute şi neterminate, utilaje abandonate, material de construcţie care se strică sub cerul liber. Proiectul a început la sfârşitul lui 2014, fiind evaluat la aproape 89 de milioane de lei, iar 25 la sută din fonduri urmau să fie asigurate din bani europeni.

Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, acum cercetat pentru corupţie, a prezentat la sfârşitul anului detaliile proiectului. Bucureştenii ar fi urmat să plece cu vaporaşul din Herăstrău, să treacă prin ecluză în Lacul Floreasca şi apoi în Lacul Tei. Pe maluri urma să fie raiul iubitorilor de natură, iar pe luciurile de apă amenajări ca în filme pentru cei care iubesc sporturile nautice. Municipalitatea trebuia să achiziţioneze printre altele un vaporaş turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete.

”Proiectul a fost atât de modificat de diverse persoane în cursul lucrărilor încât consultantul, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, a decis să nu mai acorde aviz pentru continuarea lucrărilor. Totul se amână pentru 2016, nu ştim când”, a anunţat fostul viceprimar Cornel Pieptea în urmă cu două luni. Acesta recunoştea că investiţia este blocată din luna septembrie şi că se vor pierde şi banii europeni accesaţi pentru proiect de Primăria Capitalei. Din păcate, nimeni nu se simte vinovat pentru eşecul acestei investiţii, iar oraşul mai pierde două parcuri.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net