«Ura, ce bine este în vacanţă forţată!»

derdelus-main.jpg

Pentru Mihai, şi un capac de plastic este bun pe post de sanie
Foto: Sever Gheorghe

”Dă-o naibii de şcoală, ce bine că este zăpadă!”. În timp ce adulţii speră în îmbunătăţirea vremii pentru a scăpa de stresul unui Bucureşti cucerit de nămeţi, copiii o duc într-o fericire continuă. Stăpâni pe toate pantele din parcuri, ar vrea să mănânce pe derdeluş şi să doarmă în zăpadă.

În Parcul Plumbuita din sectorul 2 al Capitalei găseşti imediat derdeluşul. Sunt minus patru grade dar zeci de copii chiuie şi se tăvălesc în omătul care se întinde cât vezi cu ochii. Yasmina se culcă pe zăpadă de parcă ar fi cel mai bun pat, Dragoş face drifturi cu sania, iar Mihai şi Vasilică ţipă că nu vor acasă. Câţiva părinţi se trag deoparte şi se sfătuiesc cum să facă să îi păcălească pe ”dracii”plini de promoroacă să meargă acasă. Rugăminţile au fost de mult respinse categoric de micuţi şi nici o ameninţare nu şi-a atins efectul.”Ura, ce bine este în vacanţă forţată!

Zoom
Dragoş şi-a convins tatăl să coboare împreună cu sania pe derdeluş
Foto: Sever Gheorghe

Ce poate fi mai frumos decât să ai o vacanţă prelungită de iarnă şi cu zăpadă multă?”, ne întreabă dintr-un morman de omăt Yasmina. O mamă mai înfiptă alege varianta dură şi încearcă să se impună unei puştoaice mai îndărătnice. În cele din urmă, mama cedează şi ruşinată se ascunde după nişte brazi.

Zoom
Yasmina nu vrea să se scoale din zăpadă în ciuda apelurilor părinţilor

Seduşi de bucuria copiilor, nici un părinte nu se vaită că a trebuit să îşi modifice programul pentru a sta acasă să-şi supravegheze odraslele.”Pentru ei găsim soluţii, nu avem încotro!”, ne spune Cosmin Căliman, tatăl lui Dragoş. O singură nemulţumire au copiii: să nu le ”confişte”autorităţile din vacanţa dintre semestre pentru a recupera zilele pierdute acum din cauza atacului iernii.

Zoom
Toate parcurile din Capitală au fost ocupate de copii şi părinţi cu sănii
loading...
Loading...