Un nou val de concedieri la Sectorul 3. Negoiță dă afară jumătate din funcționari

Ultima actualizare:

    Robert Negoiţă vrea o administrație bine plătită, dar care să facă performanță
Robert Negoiţă vrea o administrație bine plătită, dar care să facă performanță

Primăria Sectorului 3 poate funcționa la fel de bine și cu jumătate din personal. Este concluzia primarului Robert Negoiță, care pregătește al doilea val de concedieri în cadrul instituției pe care o conduce. Pentru a-și păstra posturile, salariații vor da examen, însă nu va fi loc pentru toată lumea.

Circa 1.500 de oameni lucrează acum în cadrul Primăriei Sectorului 3 și în instituțiile subordonate. În organigramă figurează și personalul care deservește Serviciul Public de Evidența Persoanei, Poliția Locală și Serviciul de implementare a proiectelor cu finanțare externă. În această vară, însă, va fi „jihad” în primărie, mai mult de jumătate din angajați urmând a fi puși pe liber. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, spune că activitatea ar trebui să meargă mult mai bnie cu personal redus, dar mai bine plătit.

„Anul acesta noi am pregătit și organigrama, până la jumătatea anului o să intre în vigoare noua organigramă. Radem mai mult de jumătate din posturi, ca să știm despre ce discutăm. Am avut discuție cu cei de la sindicat și le-am explicat că, la nivelul de salarizare pe care l-am făcut astăzi, pentru că de anul trecut, de la jumătatea anului, legea ne permite ca noi, administrația publică locală, să stabilim nivelul de salarii, respectând niște reguli, nu poate să aibă mai mult decât viceprimarul, de exemplu, și, așa cum e normal, primarul, conducătorul instituției trebuie să aibă cel mai mare salariu. Până-n vara anului trecut, erau directori în primării din țară, prin Consilii Județene, prin ministere, care aveau salarii se două-trei ori mai mari decât conducătorul instituției, ceea ce mi se pare profund în neregulă. Anomalii”, a declarat edilul, pentru dcnews.ro.  

Edilul a precizat că în instituția pe care o conduce oamenii nu vor mai putea sta degeaba, militând pentru o schimbare de mentalitate. Așa că, toți salariații vor fi obligați să dea examen pe post, iar cei care vor pica vor fi îndepărtați.

„Eu consider că zona public - și credeți-mă că mă lupt mult să le schimb acea mentalitate: lasă, dom’ne, că suntem la buget, sunt trei în plus, ce dacă? E de la ei? E de la primărie. Nu, nu, la primărie sunt bani noștri, ai tuturor, de care trebuie să avem foarte mare grijă. Sunt primării care folosesc tot bugetul pe salarii, targetul meu este să ne ducem sub 10% pe salarii, restul pe investiții”, a mai spus primarul pentru sursa citată.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net