Un deputat român a mâncat din tomberon. Uite de ce a făcut asta

Ultima actualizare:

    Adrian Dohotaru a atras atenția prin gestul săufoto:Mediafax
Adrian Dohotaru a atras atenția prin gestul săufoto:Mediafax

Întâmplare ciudată petrecută în Parlamentul României. Un deputat USR a mâncat din gunoi și nu, nu a făcut acest lucru pentru că îi era foame și nu avea ce mânca. Acesta a vrut să atragă atenția asupra unei probleme cu care ne confruntăm zilnic.

Deputatul USR Clij, Adrian Dohotaru a mâncat sărățele dintr-o pungă aruncată la un coș de gunoi din Parlament. Parlamentarul are și o explicație pentru care a recurs la acest gest. Acesta a spus că a făcut acest lucru pentru a da un exemplu personal, referitor la modul în care se poate reduce risipa alimentară, conform cluj.usr.ro.

”Când am ieșit din plen, am fost intrigat de cantitatea mare de PET-uri aruncate la coș. Așa că am luat decizia de a nu mai cumpăra PET-uri și să vin cu propriul flacon la lucru (dintr-acela clasic de alergare). Apă îmbuteliată nu îmi iau oricum de mult și mi se pare oricum un viol la adresa logicii a cumpăra apă în acest fel. Apoi, am decis să nu mai folosesc vesela de plastic cu care ești servit în parlament, de care sunt pline coșurile în jurul bufetelor, și să mi-o aduc pe cea de acasă. În coșul de gunoi, era și o pungă cu sărățele pe jumătate plină. Am luat-o din coș și am mâncat sărățelele. Mi-am amintit că la Pata Rât aruncăm în proporție de 50% deșeuri menajare care ar putea fi folosite prin compostare ca îngrășământ pentru ferme, pentru grădini comunitare și familiale pe care le avem deja sau le putem crea pe viitor (de exemplu, livada Palocsay unde USAMV are o porțiune semnificativă). Cred că prin mici exemple personale putem reduce risipa, chiar dacă soluțiile la risipă trebuie să fie mai sistemice, nicidecum strict individuale. Dar Parlamentul poate deveni un loc bun, ca simbol, pentru a transmite mesaje într-un mod simplu, decent, uneori în afara logicii conflictuale Putere vs. Opoziție. Activiștii sunt nevoiți să recurgă la acte mult mai ex-centrice pentru a fi luați în seamă și în acest sens îmi vine exemplul unui ecologist care și-a confecționat un costum transparent în care introduce ambalajele pe care le consumă până când s-a umflat și a devenit de nerecunoscut”, a povestit Dohotaru.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net