Uite noii chiriaşi de la ZOO Băneasa: Macaci japonezi, porci spinoşi, gâşte magellan şi puma Nouri

Ultima actualizare:

    Femela Nouri e hrănită cu carne de pui sau calFoto: Florin Şuler
Femela Nouri e hrănită cu carne de pui sau calFoto: Florin Şuler

Macaci japonezi, berze, porci spinoşi, gâşte magellan, veveriţe americane şi puma Nouri. Nu sunt animale din vreun documentar, sunt noii chiriaşi ai celei mai mari grădini zoologice din România, Zoo Băneasa. Mai mult, avem şi o naştere, alpaca are o fetiţă.

În premieră la Zoo Băneasa a fost adusă o pumă. „Este vorba de Nouri, o femelă adusă tocmai din Spania. O hrănim cu carne de pui sau cal”, ne-a dezvăluit doctorul grădinii zoologice, Codruţ Vişoiu. Poreclit leul de munte, puma este un animal nocturn şi nu se dezminte nici acum, în noua ei casă. Nu iese pe timpul zilei decât foarte rar, doar în perioada meselor. 

Macacii japonezi sunt printre cele mai iuți și atletice maimuțe
Macacii japonezi sunt printre cele mai iuți și atletice maimuțe

Au fost aduse şi maimuţe noi. Macacii japonezi sunt printre cele mai iuţi şi atletice maimuţe, culoarea lor variază de la maro închis până la gri sau crem deschis. Au o faţă şi un posterior de culoare roz-roşiatic. Blana lor este foarte groasă, pentru că nu hibernează. Sunt printre cele mai rezistente specii de maimuţe la iernile geroase şi aspre. ”Noi avem o pereche, mascul şi femelă, pe care îi hrănim cu fructe şi legume. Sunt foarte vioi, iar mişcările lor uimesc pe toată lumea. Trebuie să fii foarte atent la ei că apar şi dispar cu o viteză fantastică”, ne-a declarat doctorul Vişoiu. 

Lenea şi sfioşenia îi caracterizează pe cei doi porci spinoşi aduşi la Zoo, un mascul şi o femelă. Cele mai mari rozătoare africane, porcii spinoşi, denumiţi şi ghimpoşi sunt creaturi care au spatele, părţile laterale ale corpului şi coada prevăzute cu peste 30.000 de spini lungi, asemănători unor ace. Cunoscuţi şi sub numele popular de maeştri-alpinişti, porcii spinoşi au picioare puternice, gheare curbate şi labe plate, care îi ajută să se caţăre în copaci. Unii dintre ei îşi pot folosi, în acest scop, coada puternică. ”Aceste animale sunt erbivore, noi le dăm cartofi şi crengi”, spune doctorul. 

Gâștele Magellan, recunoscute după dungi
Gâștele Magellan, recunoscute după dungi

Gâştele Magellan le-am văzut cu greu pentru că s-au împrietenit imediat cu gaşca de păsări de apă de la Zoo. Au capul alb, ciocul şi labele negre, pieptul şi burta de culoare albă, iar spatele cu dungi albe şi negre. Sunt considerate cele mai agresive păsări de apă, mai ales gâscanii. Meniul lor este simplu: verdeaţă, salată şi nutreţ.

Veverițele americane au cozile mai lungi decât corpul
Veverițele americane au cozile mai lungi decât corpul

Dacă vreţi să vedeţi cele două veveriţe americane aduse la cea mai mare grădină zoologică din România trebuie să aveţi privire ageră. Capul şi corpul sunt puţin mai mare ca palma, iar coada încă o dată pe atât. 

Puiul de alpaca are două luni şi e foarte timid
Puiul de alpaca are două luni şi e foarte timid

Puiul de alpaca are două luni şi este ultimul produs al maternităţii de la Zoo Băneasa. Roşu şi timid, când reporterii Click! au vizitat grădina a stat tot timpul ”după fusta mamei”, Blacky, o alpaca neagră ca tăciunele. ”Încă nu a învăţat să scuipe”, se amuză doctorul Vişoiu vorbind despre cel mai cunoscut obicei al acestui animal erbivor originar din America de Sud. 

Click! spune

Zoo Băneasa are 1.500 de animale din 200 de specii. Biletul de intrare costă 13 lei, iar pentru copii accesul se face la jumătate de preţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net