Uite cum îți poți petrece timpul în București pe 18 și 19 septembrie

Ultima actualizare:

    Ediția IMAPP BUCHAREST 2018 și concertul trupei The MonoJacks au fost de povesteFoto: imapp.ro
Ediția IMAPP BUCHAREST 2018 și concertul trupei The MonoJacks au fost de povesteFoto: imapp.ro

Capitala devine centrul distracției din România în acest sfârșit de săptămână. iMapp BUCHAREST-concursul de proiecții laser pe Palatul Parlamentului, marșul bicicliștilor, ”Ziua porților deschise la STB”, Festivalul Street Delivery sunt cele mai importante variante pentru petrecerea timpului liber în București pe 18 și 19 septembrie.

În primul rând nu trebuie să ratați pe 18 septembrie iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari concursuri europene în care sunt proiectate pe clădiri, lucrări artistice care utilizează lumina, tehnologia și muzica.

Ce trebuie să știi despre iMapp Bucharest 2021

Șase echipe internaționale, premiate la cele mai mari festivaluri de profil din lume își vor disputa titlul iMapp Bucharest 2021 – Winners League. Lucrările artistice ale echipelor participante vor fi redate pe cea mai mare suprafață de proiecție din lume – fațada Palatului Parlamentului de 23.000 mp, într-o seară electrizantă, la intersecția dintre tehnologie și muzică! În deschiderea concursului, pe scena din Piața Constituției va mixa DJ CS84 și va concerta trupa Subcarpați. Intrarea este liberă iar accesul se va face începând cu ora 17.00. Participanții sunt: Darklight Studio (Brazilia), Jonas Denzel (Germania), Flightgraf (Japonia), Li Cheng (China), Dies_ (Italia) și Michele Pusceddu (Italia).

Marșul bicicliștilor

În data de 18 septembrie a.c., între orele 14.00-17.00, se va desfășura un marș ciclist pentru apărarea drepturilor celor care iubesc acest mijloc de locomoție. Participanții la marș vor parcurge următorul traseu: Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Șos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Șos. Nicolae Titulescu – Pasajul Basarab – Splaiul Independenței – Pasajul Ciurel – Șos. Virtuții – Splaiul Independenței – Șos. Grozăveşti – întoarcere la Intrarea Grozăveşti – Șos. Grozăvești – Pasajul Basarab – Șos. Nicolae Titulescu – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Schitu Măgureanu – Pod Hașdeu – Str. Hașdeu – Piața Arsenalului – Calea 13 Septembrie – intrare parcare Muzeul Național de Artă Contemporană. Adunarea bicicliștilor va începe de la ora 13:30 la intrarea Charles de Gaulle a parcului Herăstrău.

Festivalul Street Delivery

În perioada 17-19 septembrie a.c., Asociația Părinți de Cireșari, Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților București organizează evenimentul “Street Delivery București 2021”, ce va consta în desfășurarea de jocuri interactive în următoarele locații:- pe Str. Pictor Arthur Verona între Parcul Grădina Icoanei (extremitatea dinspre Str. Jean Louise Calderon) și Piațeta Bisericii Anglicane;- pe Str. Copilului, Str. Athanasie Enescu, Str. Herman Oberth și Str. Constantin Buzdugan (străzile din jurul Bazei Sportive Cireșarii);Evenimentul se va desfășura după următorul program:- în data de 17.09.2021, în intervalul orar 12.00-23.00;- în zilele de 18/19.09.2021, în intervalul orar 10.00-23.00.Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada 17-19 septembrie se va restricționa traficul rutier pe str. Pictor Arthur Verona între Str. Alexandru D. Xenopol şi Str. Jean Louis Calderon și pe Str. Copilului, Str. Athanasie Enescu, Str. Herman Oberth și Str. Constantin Buzdugan (străzile din jurul Bazei Sportive Cireșarii).

Ziua porțiilor deschise la STB

Pe 19 septembrie are loc în două locații ”Ziua porților deschise la STB”. Astfel, la Depoul Dudești, în intervalul orar 11.00-14.00, porțile vor fi deschise publicului. Bucureștenii de toate vârstele vor putea admira principalele tipuri de tramvaie care au circulat sau circulă acum prin cel mai mare oraș al țării.  tramvaie de epocă, din diferite perioade ale evoluției companiei bucureștene de transport în comun. Pentru a se evita înghesuiala și pentru a se respecta regulile sanitare, cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie sâmbătă, 18.09.2021, până la ora 20.00, la numărul de telefon 0770.894.944. Tot în cadrul proiectului ”Ziua porților deschise la STB”, publicul va putea vizita, duminică, 19 septembrie, între orele 13.00-16.00 expoziția organizată de societatea de transport public în complexul sportiv din Strada Trapezului. Aici sunt expuse piese și componente ale diferitelor tipuri de vagoane sau remorci, material rulant, bilete de călătorie din trecut, machete ale vehiculelor de transport public din diferite perioade, uniforme pe care le purtau în trecut conducătorii de vehicule și multe alte exponate rare.

Citiți și

iMapp Bucharest 2021. Proiecții video pe fațada Casei Poporului și concert Subcarpați

Începe iMapp București, cel mai tare spectacol de proiecții video

image
image
image
image
image
image
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net