Uite cum arată noile cartele de metrou!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cartelă de o călătorie sau abonament anual! Acestea sunt doar două dintre noutăţile pe care Metrorex le-a pregătit celor care folosesc cel mai important mijloc de transport în comun din Bucureşti. Aceste titluri de călătorie vor putea fi folosite, de duminică, pe toate magistralele.

Vi s-a întâmplat să aveţi nevoie să circulaţi cu metroul, o singură dată, şi să vă enervaţi fiindcă eraţi nevoit să cumpăraţi o cartelă cu două călătorii? Ei bine, Metrorex a eliminat acest neajuns, introducând cartela cu o singură călătorie, în valoare de 2,5 lei. Compania a anunţat joi că, de duminică, 15 octombrie, vor putea fi utilizate cinci noi titluri de călătorie: cartela cu o călătorie, abonamentul anual, cartela grup 3 persoane, cartela grup patru persoane şi cartela grup 5 persoane. Iată cum arată fiecare dintre cele cinci noi tipuri de cartelă magnetică.

simeon stalpnicul png
  • Cartela cu o călătorie (2,50 lei). Acest titlu poate fi folosit  de pasagerii care doresc să efectueze o singură călătorie cu metroul. Până acum, aceşti călători erau nevoiţi să cumpere cartela cu două călătorii, în valoare de 5 lei.
  • Abonamentul anual (720 de lei). Potrivit companiei Metrorex, acest titlu de călătorie are drept scop să le ofere călătorilor de zi cu zi o perioadă mai mare de o lună şi are avantajul unui cost redus faţă de cel generat de achiziţionarea a 12 abonamente lunare. Un abonament lunar costă 70 de lei, astfel că 12 abonamente lunare ar însemna o cheltuială de nu mai puţin de 840 de lei. Aşadar, prin cumpărarea noului titlu, călătorul face o economie de 120 de lei. Ca şi abonamentul lunar, abonamentul anual permite efectuarea unui număr nelimitat de călătorii, dar nu mai devreme de 15 minute de la ultima utilizare.
  • Cartelele de grup (3/4/5 persoane - 5/6,50/8 lei). Metrorex susţine că titlurile respective vin în sprijinul grupurilor (atât călători fideli, cât şi turişti), cu preţuri mai avantajoase per călătorie faţă de cartelele deja existente. Aceste noi titluri permit accesul unui grup de 3, 4 şi 5 persoane, o singură dată. Introducerea titlului de călătorie în validator se face succesiv, pentru fiecare persoană în parte.

Cum se utilizează

Noile cartele magnetice nu mai au inscripţionată săgeata care indică modul de introducere în validator. Aceste titluri de călătorie vor fi folosite conform pictogramelor de la noile aparate de taxare, instalate la majoritatea staţiilor  de metrou. Cartela va fi introdusă orizontal, cu banda magnetică în stânga. La cele nouă staţii la care n-au fost montate noile aparate de taxat (Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie 1918, Nicolae Teclu, Anghel Saligny, Basarab 2, Griviţa, 1 Mai, Jiului, Parc Bazilescu), introducerea noilor cartele se face vertical, tot cu banda magnetică în stânga.

Click spune

Metrorex  precizează că actualele cartele magnetice, cu care utilizatorii reţelei de transport public în subteran sunt deja obişnuiţi, nu îşi vor modifica tarifele. Acestea sunt cartela cu două călătorii (5 lei), cartela cu zece călătorii (20 de lei), cartela de o zi (8 lei), cartela de o săptămână (25 de lei) şi abonamentul lunar (70 de lei).

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net