Uite în ce hal arată conductele RADET!

Ultima actualizare:

    În plină iarnă, avariile la țevile RADET au lăsat bucureștenii fără apă caldă și căldură ore în șir
În plină iarnă, avariile la țevile RADET au lăsat bucureștenii fără apă caldă și căldură ore în șir

Coşmarul bucureştenilor, apa caldă! Avariile sunt la ordinea zilei şi nici nu-i de mirare când vezi în ce hal arată conductele. Violeta Alexandru, ministrul demis al Muncii şi preşedintele PNL Bucureşti, a făcut publice nişte imagini incredibile cu starea extrem de degradată a ţevilor RADET.

Ministrul Violeta Alexandru a publicat o serie de imagini care arată starea extrem de degradată a conductelor RADET, prin care circulă apa bucureştenilor. În aceste fotografii se vede cum ţevile sunt colmatate aproape până la refuz de reziduuri şi calcar. Din această cauză, spune Alexandru, ELCEN a trebuit să dubleze, în ultimii patru ani, cantitatea de apă de adaos pompată pentru a reechilibra sistemul, de la 1.100 tone pe oră la 2.000 tone pe oră.

 ”Ţevile sunt distruse. Bucureştiul nu este administrat. Totul stă să crape. (…) Pentru orice măsură de precauţie atunci când, dintr-o greşeală, comunităţile încap pe mâna unor iresponsabili, ar trebui modificată legea. Să fie interzis să cheltui bani publici înainte să acoperi necesarul pentru cheltuielile cu serviciile, inclusiv pentru persoanele în nevoie. În 2020 se pompează 2.000 de tone pe oră!! Nu 1.100 ca acum câţiva ani. Pierderile sunt aproape duble!! Sistemul este efectiv în colaps. ELCEN nu mai poate să pompeze cantităţi mai mari pentru că ţevile de distribuţie nu suportă un debit mai mare care să ţină pasul cu pierderile din reţeaua de distribuţie. Pierderile sunt imense la RADET/Termoenergetica!!! Bucureştenii plătesc pentru toate aceste lucruri...”.

Pentru a ajunge în casele bucureștenilor, apa trece prin conducte pline de reziduuri și calcar
Pentru a ajunge în casele bucureștenilor, apa trece prin conducte pline de reziduuri și calcar

Numai anul acesta, în Bucureşti au avut loc două avarii majore: pe 15 ianuarie, aproape 800 de blocuri (majoritatea din sectorul 5) au rămas fără apă caldă şi căldură pentru ore bune, iar pe 8 februarie, aproximatiuv 300 de blocuri din sectoarele 2 şi 3 au avut aceeaşi problemă.  

Pe de altă parte, Primăria Capitalei a lansat o licitaţie de 167,9 milioane lei (35,2 milioane euro), fără TVA, cu finanţare din fonduri europene, pentru reabilitarea reţelei de canalizare din trei zone ale Bucureştiului, potrivit news.ro. Licitaţia vizează acordarea unui contract de lucrări „CL6 - Reabilitarea/înlocuirea reţelei de canalizare în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net