Scandal la şcoală: «Rock de ascultaţi, de Satana v-apropiaţi!»

Ultima actualizare:

    Şcoala” Maica Domnului”  din Capitală, singura  din ţară cu laborator  de Religie pictat
Şcoala” Maica Domnului” din Capitală, singura din ţară cu laborator de Religie pictat

Scandal uriaş în şcoli. După tragedia din clubul Colectiv din Colectiv, câţiva profesori de Religie au decis să spună elevilor că “muzica rock nu s-a făcut pentru distracţia noastră, ci pentru subjugarea noastră şi pentru stăpânirea planetei de către Satana”.

Incendiul ucigaş din “clubul morţii” a scos la iveală multe aberaţii. Câţiva profesori din Capitală s-au apucat să le spună elevilor despre pericolul pe care îl reprezintă muzica rock.

Profesorii de Religie din licee de top din Capitală, “Xenopol”, “Vianu” şi Şcoala Centrală, au uitat de manuale şi au spus elevilor că victimele teribilului incendiu de la clubul Colectiv şi-au meritat soarta, deoarece frecventau cluburi şi ascultau muzică rock. 

Adrian Văncică, cunoscut pentru rolul lui Celentano din serialul „Las Fierbinţi“, a semnalat pe Facebook un caz petrecut la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“, din Capitală. Actorul scrie pe reţeaua de socializare că unul dintre profesorii care predă Religie i-a pus pe copii să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să se gândească ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi invitată la clubul Colectiv sau la protestele din Bucureşti. „E plin de idioţi pe lumea asta. Hai să vă spun una tare, reală 100%: am un nepot, elev la Vianu. Un domn Ioan Prunoiu, care predă religia, le-a dat elevilor un test cu două întrebări: 1.Ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi primit o invitaţie în club Colectiv? 2.Ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi fost invitată la un marş împotriva Guvernului? Dacă, în urma acestei postări, nepotul meu va fi persecutat didactic de imbecilul ăsta, îl strâng de gât cu mâna mea. Creştineşte“, a scris Văncică pe Facebook.

La rândul lui, profesorul de Religie Ioan Iscu, de la Colegiul „AD Xenopol”, a distribuit elevilor nişte texte care susţineau că muzica rock este satanică şi că scopul ei este acela de a-i îndepărta de religie pe bunii creştini, scrie adevarul.ro.

Unul dintre texte, intitulat „Muzica rock în viaţa tinerilor”, arată că “rock-ul nu este îndreptat spre Dumnezeu”, iar “ascultătorul de muzică rock este dezorientat şi este împins la distrugere. Este vrăjit şi îl respinge pe Dumnezeu.” Potrivit acestor profesori, care predau în şcoli cu aviz de la Patriarhie, rock-ul ar promova o nouă religie, iar cei care o ascultă ar intra sub acţiunea duhurilor necurate, ar fi stăpâniţi de haos şi sunt împinşi spre violenţă şi sinucidere. Profesorii au spus elevilor că muzica rock are efecte deosebit de grave asupra lor, întrucât ea pregăteşte acceptarea de către omenire a Satanei.

“Sunt trei cazuri cunoscute în Bucureşti, la liceele Xenopol, Vianu şi Şcoala Centrală. Inspectoratul Şcolar nu poate accepta astfel de derapaje şi experienţe pe copii. Joi (astăzi - n.r.) va fi o întâlnire de urgenţă cu toţi profesorii de Religie din Bucureşti. Va fi prezent şi un reprezentant al Patriarhiei, singura instituţie care poate interzice preoţilor astfel de practici. Inspectoratul Şcolar va cere ca profesorii să se limiteze la lecţiile din manuale, să pună mâna pe cărţile de pedagogie şi psihologie. Fiecare profesor are dreptul la propriile opinii, dar la el acasă”, ne-a explicat Marian Banu, de la Inspectoratul Şcolar Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net