Traian Băsescu, primele declaraţii după urmărirea penală a ginerelui său: "Îmi duc mandatul până la capăt"

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu, preşedintele RomânieiFoto: Reuters
Traian Băsescu, preşedintele RomânieiFoto: Reuters

Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut luni după-amiază declaraţii cu privire la cazul lui Mircea Băsescu

Traian Băsescu şi-a început declaraţiile cu o referire la Victor Ponta şi la participarea României la Consiliul European prin intermediul persoanei preşedintelui, nu al prim-ministrului ţării. Băsescu a explicat că, în opinia lui, poate reprezenta mai bine ţara noastră pe plan internaţional.

"Preşedintele României nu are nevoie de la mandat de la primul ministru. Înţeleg că s-a plâns în Parlament. Nu i-am dat mandat domnului Victor Viorel pentru că vreau eu neapărat să particip. E şi un motiv sentimental, se semnează acordul cu Republica Moldova, iar eu am muncit foarte mult la acest obiectiv, poate cel mai mult după Guvernul Republicii Moldova".

Cazul Mircea Băsescu

Apoi a trecut la cazul arestării preventive a lui Mircea Băsescu: "Regret că fratele meu e suspectat. Ne vedem o dată la doi ani şi nu am ştiut de relaţia lui cu Sandu Anghel. Nicio structură a statului nu m-a informat cu privire la această relaţie. Eu nu am nicio implicare. Orice sugestie de alt fel e demontată chiar de realitate. Nu există niciun motiv ca cineva să suspecteze că preşedintele României a intevenit în procesul lui Sandu Anghel sau al membrilor familiei sale".

"Victor Ponta nu ar trebuie să vorbească de trafic de influenţă. Săptămâna trecută chiar în biroul primului ministru se făcea trafic de influenţă, cu baronul doi Duicu", a spus Traian Băsescu.

"Îmi vine să râd şi de cererea lui Iohannis, care îmi cere demisia pentru fapte pe care nu le-am comis. Nu e pregătit pentru campania prezidenţială, o spun din experienţă. Mai are nevoie de câteva luni. La ceilalţi mi-a clară lipsa de moralitate".

"Regret enorm şi îmi cer scuze românilor pentru arestarea fratelui meu".

"Voiculescu este nerăbdător să aibă ca preşedinte o marionetă. Vrea să scape de actuala structură de conducere, fie că vorbim de DNA, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de anumiţi procurori".

"Îmi voi duce mandatul până la ultima zi. Îi avertizez pe toţi că nu vor putea controla justiţia".

"Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Viorel Ponta, subordonaţii lui Voiculescu, au cerut Parlamentului să aibă o declaraţie comună. Cum pot face aşa ceva când ei au gestionat "marţea neagră"? Nu voi lua în considerare o declaraţie comună".

Cazul ginerelui

Preşedintele a vorbit în final şi despre urmărirea penală a ginerelui său, Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu.

"Nu ştiu despre ce e vorba, dar cu certitudine toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii", a comentat Traian Băsescu în finalul declaraţiei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net