Timp de așteptare de peste 48 de ore la Ambulanța București pentru testul de Covid-19

Ultima actualizare:

    Ambulanța București se confruntă cu o creștere foarte mare a apelurilor pentru testarea pacienților suspecți de Covid-19foto: Inquam Photos
Ambulanța București se confruntă cu o creștere foarte mare a apelurilor pentru testarea pacienților suspecți de Covid-19foto: Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, au luat măsuri, împreună cu conducerea Serviciului de Ambulanță București, pentru suplimentarea echipajelor care se vor deplasa pentru prelevarea de probe de la suspecţii de infectare cu coronavirus. În prezent, timpul de aşteptare pentru efectuarea de teste depăşeşte 48 de ore.

Premierul Ludovic Orban şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, au făcut, duminică, o vizită la Ambulanţa Bucureşti, după creşterea foarte mare a numărului de solicitări.

”Dacă medicul de familie consideră că simptomele sunt specifice (infectării cu noul coronavirus – n.r) sună la 112. De la 112 se preia apelul şi Ambulanţa introduce adresa între destinaţiile pentru recoltare de exudat. (...) Este bine să sune la 112 doar dacă după consultarea medicului de familie se  constată că există într-adevăr simptome care să indice faptul că ar putea fi infectat. În momentul de faţă, trebuie să recunoaştem că ne confruntăm cu o creştere foarte mare a numărului de apeluri la 112. Este în general un serviciu de răspuns la urgenţe, la situaţii care reclamă o intervenţie imediată”, a declarat, duminică, premierul Ludovic Orban, la finalul vizitei la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti.

”Acestea nu sunt urgenţe, sunt consultaţii la domiciliu, sunt acele cazuri care ar trebui rezolvate, într-o stare de normalitate, de medicul de familie şi atunci aceste  cazuri stau în aşteptare. Numărul lor este foarte mare, dar se ajunge la toate aceste adrese, chiar dacă timpii de aşteptare sunt mai mari”, a declarat, la rândul său, Alis Grasu, mamagerul SAJ Bucureşti, precizând că în prezent timpul de aşteptate în Bucureşti pentru efectuarea de teste depăşeşte 48 de ore.

Citește și:

Răceală, gripă sau Covid-19? Simptomele sunt asemănătoare. Iată cum faci diferența între ele!

Nicușor Dan: ”Am crescut capacitatea de intervenție”

”Ni s-a semnalat că există o suprasolicitare a Ambulanţei care urmare a numărului foarte mare de persoane  care urmau să fie testate. Am detaşat nişte oameni de la ASSMB pentru a separa cele două circuite. În felul acesta am degrevat partea de urgenţă efectiv”, a declarat Nicuşor Dan.

”Nu este suficient niciodată personalul, mai ales în aceast situaţie, dar, sigur, am crescut  capacitatea de  intervenţie. De mâine dimineaţă vom avea 30 de echipaje care vor merge numai la  aceste consultaţii şi recoltări. Am crescut această capacitate  de intervenţie pe timp de zi pentru că atunci este cel mai bun randament şi oamenii răspund cu uşurinţă şi, să sperăm, că ajungem undeva la scurtarea timpului de aşteptare pentru ci care prezintă semne şi simptome”, a adăugat managerul SAJ Bucureşti.

Aceasta a precizat că au fost angajate 70 de persoane, din totalul de 141 care vor fi angajate.

Citește și:

Ce simptome îți arată că trebuie să fii testat pentru COVID-19. «În ultima vreme foarte puţini au mai făcut febră»

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net