Tehnologie nouă în Capitală! Plătești călătoria cu cardul direct în autobuz

plata-cu-cardul-in-autobuz.jpg

Plata cu cardul direct în autobuz se poate face de acum și pe unele linii din Capitală
Plata cu cardul direct în autobuz se poate face de acum și pe unele linii din Capitală

Societatea de Transport București (STB) a început implementarea unui nou proiect. Prin intermediul acestuia se vor diversifica modalitățile de plată a călătoriei în mijloacele de transport în comun din Capitală: plata cu cardul bancar contactless, direct în autobuze.

Bucureștenii beneficiază de acum de cea mai nouă tehnologie de plată: achităcu cardul direct în autobuzele cu care circulă.

Pentru prima dată în România se utilizează validatoare contactless de ultimă generație, care au fost deja instalate pe autovehicule care aparțin STB.

Tehnologie nouă în Capitală! Plătești călătoria cu cardul direct în autobuz

”Proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din București”, a explicat primarul general, Gabriela Firea.

  • Astfel, călătorii au posibilitatea de a plăti direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume, modalitatea de plată fiind aceeași cu cea a validării unui card de transport;
  • Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opțiunii dedicată, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar;
  • La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport, cât și cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată;
  • Tariful călătoriei este același, indiferent ce cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei - pe liniile urbane, 1,5 lei - pe liniile regionale și 3,5 lei - pe liniile expres;
  • Pentru implementarea acestui proiect, STB a semnat la finalul anului 2019 un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluției tehnice. Sunt folosite validatoare de nouă generație, instalate pe noile vehiculele , Otokar și, în curând, cele Hibrid.
  • În prezent, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun de suprafață din întreaga Regiune București-Ilfov pot plăti călătoria prin încărcarea unui card de transport atât online, cât și la cele peste 220 de centre de emitere și reîncărcare carduri, precum și prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicației mobile BPay sau prin SMS.

 

Loading...