Idee pentru weekend! Te duci la mall și donezi sânge

Ultima actualizare:

    Recoltarea de sânge se va face de către specialiștii Centrului de Transfuzie Sanguină București
Recoltarea de sânge se va face de către specialiștii Centrului de Transfuzie Sanguină București

Bucureștenii care doresc să doneze sânge o vor putea face, în perioada 27 – 29 iunie, în cadrul campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!”, care se va desfășura în Sun Plaza Shopping Center.

Așadar, la intrarea principală a centrului comercial vor fi amplasate special  unități mobile pentru donarea sângelui. Acestea vor fi deschise între orele 9.00 și 13.00.

Pe parcursul campaniei, vor putea dona sânge simultan câte două persoane la fiecare 10 de minute. Recoltarea va fi realizată de personal specializat, medici și asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță și folosind instrumente de unică folosință.

La fiecare donare, se vor recolta aproximativ 450 de mililitri de sânge, care vor fi ulterior utilizați în spitalele din București pentru pacienții supuși unor intervenții chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sânge.

La finalul procesului, donatorii vor avea la dispoziție o zonă special amenajată pentru a se reface, lângă unitatea mobilă amplasată pe esplanada de la intrarea principală, din Șoseaua Olteniței. Înainte de a dona, celor interesați li se recomandă consumarea unui mic dejun normal cu legume și fructe, fără multe proteine și grăsimi.

„Este dovedit faptul că donarea de sânge, pe lângă principalul beneficiu de a salva viețile omenești, contribuie și la îmbunătățirea sănătății donatorului. În urma donării, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%”, precizează inițiatorii campaniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net