Taxa de salubrizare va fi eliminată în sectorul 6!

Ultima actualizare:

    În sectorul 6, colectarea selectivă a deşeurilor poate duce la eliminarea taxei de salubrizareFoto: arhivă personală
În sectorul 6, colectarea selectivă a deşeurilor poate duce la eliminarea taxei de salubrizareFoto: arhivă personală

Mai multă responsabilitate din partea asociaţiilor de locatari din sectorul 6 se va traduce în curând în zero taxe pentru gunoiul menajer. Cei care doresc să facă economii sau să nu mai plătească serviciul de salubrizare trebuie doar să înceapă să colecteze deșeurile. Primăria sectorului 6 pune la dispoziţia oamenilor mecanismul prin care proprietarii pot face acest lucru selectiv.

Această procedură a fost aprobată deja prin Hotărâre a Consiliului Local Sector 6. Astfel, cei care vor să beneficieze de aceste facilităţi trebuie să încheie cu operatorul de salubrizare un contract. În baza acestui parteneriat, aociațiile primesc gratuit saci prevăzuți cu cod de bare pentru colectarea deșeurilor. Sacii galbeni vor fi folosiți pentru colectarea deșeurilor reciclabile: hârtie și carton, sticle, plastice și metale. În saci negri vor fi colectate deșeurile biodegradabile, de exemplu resturile de mâncare.Operatorul de salubrizare este obligat prin Regulamentul aprobat de primărie să pună la dispoziția asociațiilor și pubelele necesare colectării sacilor cu gunoi.Gunoiul va fi ridicat conform unui program stabilit cu Asociația sau în momentul în care operatorul este sunat de către responsabilul de curațenie, angajat de către Asociație sau chiar direct, de către operatorul de salubrizare.


    Asociaţiile de locatari trebuie să încheie un contract cu operatorul de salubrizareFoto: arhivă personală
Asociaţiile de locatari trebuie să încheie un contract cu operatorul de salubrizareFoto: arhivă personală

Sacii colectați vor fi scanați și cântăriți, pentru a putea fi valorificată colectarea separată. Cu cât gradul de colectare selectivă a gunoaielor este mai mare cu atât Asociațiile vor avea un discount mai mare la factura pentru ridicarea deșeurilor menajere. Dacă vor depăși pragul de 65% deșeuri colectate corespunzator astfel încât să poată fi reciclate, locatarii vor beneficia de taxă zero la gunoi. "Vom promova acest sistem și beneficiile lui în cadrul unor campanii de informare. Îmi doresc foarte mult ca oamenii să înțeleagă că putem să nu mai aruncăm banii la gunoi. Trebuie să ne gândim că, poate, pentru vecinii noștri, chiar pentru părinții noștri, înseamnă banii pentru pâinea pe o lună”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.În acest moment, taxa pe care un membru al familiei o achită către firma de salubrizare pentru gunoiul menajer este de 7,11 lei. 124 de asociații de proprietari au intrat deja în acest program și au primit discounturi semnificative la plata facturii pentru ridicarea gunoiului, precum și produse pentru curățenie, saci și pubele gratuit.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net