Sute de oameni întind acum un tricolor imens peste Dâmboviţa

Ultima actualizare:

    Acesta este tricolorul care se va întinde acum peste Dâmboviţa
Acesta este tricolorul care se va întinde acum peste Dâmboviţa

Pentru a marca 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, aproximativ 100 de militanți unioniști se adună azi, la ora 14.00, la Podul de la Piața Națiunilor Unite, unde vor întinde un tricolor lat de 5 metri peste Dâmbovița.

De asemenea, sute de buchete de flori vor fi aruncate în apa râului ce străbate Bucureștiul, reconstituind astfel evenimentele de la începutul anilor 90, petrecute pe malurile Prutului. Rămas în conștiința naționlă sub denumirea de “Podul de Flori”, momentul reprezintă prima dată după cel de-al doilea război mondial, când frontiera româno-sovietică a putut fi traversată fără acte. Organizatorii flash-mobului de sâmbătă vor afișa și bannere cu mesaje prin care vor cere reunirea celor doua state românești.

„Această acțiune reprezintă o provocare pentru noi, la care sperăm să se alăture cât mai mulți români. Noi organizăm în fiecare an ceva pe 24 ianuarie, pentru că nu putem rămâne indiferenți față de ceea ce reprezintă un prim pas în constituirea statului român modern. Sloganul nostru <<UNIREA FACE PUTEREA>> este la fel de actual ca în 1859, din acest motiv lucrăm zilnic la aducerea Basarabiei acasă”, a declarat Mihai Nicole, co-președinte al Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net