Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei. Ce scor a obținut Gabriela Firea. Rezultatele pe sectoare și în țară

Ultima actualizare:
Candidatul PSD pentru Primăria Craiova, fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu
Candidatul PSD pentru Primăria Craiova, fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu

Nicuşor Dan a câştigat Primăria Capitalei, potrivit exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde. Pe locul al doilea se clasează Gabriela Firea, actualul primar în funcţie.

Nicuşor Dan (50 de ani) a câştigat lupta pentru Bucureşti detaşat, după cum arată sondajul CURS-Avangarde. 47.2% e procentul pe care l-a fi obţinut candidatul susţinut de PNL, USR şi PLUS. Gabriela Firea, actualul primar, a fost votată de 39%,în timp ce Traian Băsescu a strâns 8.6%. Călin Popescu Tăriceanu a fost votat de 1.6%, iar Florin Călinescu 1,7%.

Rezultate alegeri locale 2020 București, potrivit exit-poll CURS-Avangarde

Primăria Capitalei

Nicușor Dan (susținut de PNL, USR-PLUS) - 47,2 %Gabriela Firea (PSD) - 39 %Traian Băsescu (PMP) - 8,6 %Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - 1,6 %

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 1:

Clotilde Armand ( PNL, USR-PLUS) - 47%Dan Tudorache (PSD) - 37,7%

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 2:

Radu Mihaiu (PNL, USR-PLUS) - 42%Dan Cristian Popescu (PSD) - 31%Neculai Onțanu (sprijit de ADER și PPUSL) - 12,9%

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 3:

Robert Negoiță (București 2020) - 39%Adrian Moraru (PNL, USR-PLUS) - 34%Aurelian Bădulescu - 14,1

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 4:

Daniel Băluță (PSD) - 55%Simona Spătaru (PNL, USR-PLUS) - 37%

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 5:

Cristian Băcanu (PNL, USR-PLUS) -27,3%Cristian Popescu Piedone (PPUSL) - 27,3%Daniel Florea (PSD) - 24,3%Marian Vanghelie (PSDI) - 14,2%

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 6:

Ciprian Ciucu (PNL, USR-PLUS) - 48,2%Gabriel Mutu (PSD) - 35,2%

Au înfruntat pandemia ca să dea jos PSD-ul

Alegerile cu măști, mănuși, dezinfectanți și reguli stricte au scos din casă peste 8,1 milioane de români, adică puțin peste 44 % din cetățenii cu drept de vot. Primele sondaje la ieșirea de la urne arată că oamenii s-au mobilizat pentru schimbare și pentru a-i înlătura pe primarii PSD.

Conform exit-poll-ului CURS Avangarde pentru ora 19.30, Nicușor Dan este noul primar al Capitalei, iar ”dreapta” a câștigat peste jumătate din primăriile din toată țara. Victorios, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat: ”Mă bucur enorm că am eliberat Bucureştiul. E o victorie pe care, hai să fim cinstiţi, foarte puţini o aşteptau. E o victorie clară care nu lasă loc de comentariii”, a spus acesta, adăugând că PNL înregistrează un scor fără precedent.”Aceste alegeri locale sunt al treilea pas din cei patru paşi importanţi şi vor fi urmate de alegerile parlamentare pe care noi le-am stabilit pentru data de 6 decembrie.

Marcel Ciolacu: "Vom avea cel mai mare număr de aleşi locali"

Tot despre o victorie vorbesc și liderii PSD, care așteaptă numărarea propriu-isă a voturilor. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că informaţiile pe care le-a primit în urma votului din ţară confirmă că PSD este cel mai mare partid politic, iar PSD este "pe primul loc la votul politic” şi în Capitală. Întrebat care va fi viitorul Gabrielei Firea în PSD, liderul social-democrat spune că voturile nu s-au numărat şi că aceasta "este un politican de excepţie şi locul său e în prima linie a PSD”. "Vom avea cel mai mare număr de aleşi locali", susţine Ciolacu, conform news.ro.

În București, prezența la vot era, la ora 20.00, de 34,87 % (634.322 de alegători), față de 30,76 % (549.678) la localele din 2016.

În Capitală a fost cea mai mică prezență la vot din țară. Pe categorii de vârstă, cei mai numeroși votanți au fost în categoria de vârstă 45-64 de ani, respectiv 188.188. Ei au fost urmați de cei de peste 65 de ani, 119.691. Cele două categorii de vârstă reprezintă peste 58% dintre alegători. Cei mai puțini votanți au fost bucureștenii cu vârste între 18 și 24 de ani. Alte județe unde oamenii nu s-au mobilizat sunt Iași - 36,35 %, Vaslui - 36,58 %. La polul opus, cele mai mari prezențe la vot s-au consemnat în județele Giurgiu - 57,49 %, Olt - 56,83 % %, Teleorman - 56,18 % %, Mehedinți - 53,49 %. În mediul urban s-au prezentat la vot 3.756.773 de alegători, iar în cel rural 4.392.429.


    Candidatul PSD pentru Primăria Craiova, fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu
Candidatul PSD pentru Primăria Craiova, fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu, câştigătoare la Primăria Craiovei

Fostul ministru social-democrat al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a câştigat alegerile pentru Primăria Craiovei, potrivit datelor parţiale ale Exit-poll-ului CURS - Avangarde, centralizate până la ora 19:30. Lia Olguţa Vasilescu a obţinut 34,5% din voturi în faţa liberalului Nicolae Giugea, care are un scor de 29%. Primăria Constanţei este încă disputată de Vergil Chiţac(PNL) şi Stelian Ion (USR PLUS), care au fiecare 29%. Social - democratul Decebal Făgădău are 23,5% din voturi.

Primăria Iași. Deși la Iași nu a fost comunicat oficial un exit-poll, atât copreşedintele Alianţei USR PLUS Iaşi Cosette Chichirău, cât și candidatul PNL, Mihai Chirică, actualul edil, s-au declarat câștigători ai alegerilor locale, anunță Hotnews.

Primăria Timișoara. Primarul în funcţie al municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), s-a declarat înfrânt la alegerile locale de duminică de tânărul candidat al USR, cetăţeanul german Samuel Dominic Fritz.

Primăria Cluj. Emil Boc câştigă un nou mandat în fruntea Primăriei Cluj-Napoca. E al cincilea consecutiv. Emil Boc a câştigat primul său mandat în 2004. Au urmat alte trei victorii, în 2008, 2012 şi 2016, iar sâmbătă, 27 septembrie, un nou succes. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net