”Supa Comunitară”. Persoanele sărmane din București primesc 120 de porții în timpul săptămânii

Ultima actualizare:

    120 de porții de supă sau ciorbă sunt oferite persoanelor sărmaneFotografii: Primăria Capitalei
120 de porții de supă sau ciorbă sunt oferite persoanelor sărmaneFotografii: Primăria Capitalei

Persoanele sărmane din Capitală, dar și cele fără adăpost primesc zilnic d-ale gurii. Prin programul ”Supa Comunitară” sunt oferite 120 de porții în timpul săptămânii. În plus, oamenilor străzii li se împart dezinfectanți și măști de protecție și se pot spăla în centre sociale.

Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), derulează o serie de activități pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, celor fără adăpost ori aflate în dificultate medicală, socială.

Astfel, echipele DGASMB le distribuie oamenilor străzii=măști și dezinfectanți. De la începutul pandemiei și până in prezent, au fost distribuite aproximativ 1.000 de kituri de protecție, potrivit autorităților.

De asemenea, DGASMB pune la dispoziția persoanelor care se află într-o stare de dificultate medicală, socială sau economică, programul ”Supa comunitară”, prin care sărmanii primesc, gratuit, câte o supă/ciorbă, la alegere și pâine.


    Persoanele fără adăpost primesc măști și dezinfectanți
Persoanele fără adăpost primesc măști și dezinfectanți

Acest program se derulează de luni până vineri, în intervalul orar 12.00 - 15.00, în două locații: Șoseaua Viilor, nr 44, sector 5, unde sunt distribuite 100 de porții/zi, și Șoseaua Bucur, nr 23, sector 4, unde sunt date 120 porții/zi.

Oamenii străzii se pot spăla la ”Dușurile sociale”

Pentru persoanele fără adăpost, a fost implementat și programul ”Dușurile sociale”.

Femeile se pot spăla în Centrul de Zi Filaret, de pe strada Mitropolit Filaret nr 41 041A, sector 4, iar bărbații la centrul de pe Șoseaua Viilor, nr. 44, sector 5. Locațiile sunt deschise de luni până vineri, între orele 9.00-15.00.

”Dușul social ” a fost deschis anul trecut și au beneficiat de el aproximativ 151 de persoane. Zilnic, vin să-și facă igiena în jur de 12 femei și 15 bărbați, care primesc haine curate și încălțăminte.

Cumpărături pentru bătrânii singuri

În acest spațiu, ei pot citi și au acces la TV și internet. La dușurile sociale, beneficiarii primesc apă, ceai, cafea și supă la prânz.

De asemenea, membrii echipei de urgență a DGASMB fac cumpărăturile la domiciliu pentru vârstnicii rămași singură, greu deplasabili sau nedeplasabilă.

De la debutul pandemiei și până în prezent, de acest serviciu au beneficiat peste 2.000 de persoane.


    Echipe de la DGASMB le fac cumpărăturile bătrânilor înscriși pentru acest serviciu social
Echipe de la DGASMB le fac cumpărăturile bătrânilor înscriși pentru acest serviciu social
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net