Sunt disperați! Locatarii din blocul ars cer daune de 1 milion de euro

Ultima actualizare:
Avocat  Adrian Cuculis
Avocat Adrian Cuculis

Blocul din sectorul 5, care a ars ca o torță, nu mai poate fi locuit. Oamenii sunt disperați, astfel că încearcă să-și găsească acum dreptatea în instanță. Săptămâna viitoare vor depune o plângere împotriva autorităților și a dezvoltatorului și cer daune morale și materiale de 1 milion de euro.

Au trecut trei săptămâni de la incendiul de proporții de pe strada Iordache Năstase, din sectorul 5, al Capitalei, dar locatarii stau tot pe unde apucă.

Unii pe la rude și prieteni, alții în căminul Liceului ”Dumitru Moțoc”. Cei care aveau apartamente la etajele inferioare, care nu au fost afectate de foc, au vrut să revină acasă, însă, nu li s-a dat voie.

Clădirea este nesigură și sunt șanse mari să fie demolată. Rămași cu banii dați, dar fără un acoperiș deasupra capului, sinistrații vor să fie despăgubiți.

40 de familii dau în judecată autoritățile și dezvoltatorul

Astfel că 40 de familii au formulat plângerea și o vor depune săptămâna viitoare la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

”Proprietarii din blocul ars vor să înainteze plângerea penală împotriva Inspectoratului de Stat în Construcții, Primăriei sectorului 5, Consiliului sectorului 5, dar și Poliției Locale. Asta pentru că nu poate să “răsara” un bloc în sectorul tău și să vezi că el depășeste limitele impuse prin PUZ și să nu faci nimic pentru a proteja un viitor proprietar sau posibil cumpărator care urma să ia o țeapă imobiliară de proporții. De asemenea, plângerea vizează un posibil abuz în serviciu/neglijență în serviciu, dar și fapte de inșelăciune în cazul dezvoltatorului imobiliar. Daunele cerute se ridică spre 1 milion de euro, pentru toți cei implicați, atât materiale, cât și morale. De la dezvoltator nu sperăm să recuperam mare lucru, însă, autoritățile au stat în pasivitate pentru o perioadă nepermis de lungă, ani de zile. Probabil, blocul va fi demolat, iar singurul remediu va fi răspunsul la această plângere”, a declarat pentru Click! Adrian Cuculis, avocatul care a preluat cazul sinistraților.


    Avocatul Adrian Cuculis a preluat cazul familiilor sinistrate
Avocatul Adrian Cuculis a preluat cazul familiilor sinistrate

Clădirea fantomă a fost construită în 2013

Clădirea construită între case joase a apărut ilegal, fără autorizație de la primărie, în 2013. Vorbim practic despre un bloc fantomă, care aparține dezvoltatorului Ilie Ioniță, despre care se spune că este un apropiat al clanului Cămătarilor.

Potrivit stirileprotv.ro, acesta a împânzit sectorul 5 de blocuri fără documente, pe mandatul de primar al lui Marian Vanghelie.

Ilie Ioniță a ridicat sute de apartamente ilegal
Ilie Ioniță a ridicat sute de apartamente ilegal

Ca să scape repede de apartamente și garsoniere, Ioniță le-a vândut la jumătate din prețul pieței, între 20.000- 40.000 de euro, doar pe bază de antecontract.

Astfel că fără acte legale, cumpărătorii nu au devenit niciodată proprietari și nici nu și-au putut asigura locuințele.

Blocul a ars de la o țigară aruncată pe geam

O cauză oficială  nu a fost dată până acum, însă, conform surselor din cadrul ISU București-Ilfov, incendiul a izbucnit, în noaptea de 8 spre 9 septembrie, în urma unei neglijențe.

Un locatar din bloc a aruncat țigara fumegândă pe geam direct în curtea vecinului.

Casa în care nu stătea nimeni s-a aprins, iar flăcările au urcat rapid pe fața blocului îmbrăcată cu polistiren.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net