Street Delivery 2020, organizat între 3 și 5 iulie, primul festival în aer liber din Bucuresti de la apariția pandemiei

gang-bloc-sala_palatului.jpg

Street Delivery înseamnă și înfrumusețarea unor locuri cum este acest gang situat vis-a-vis de Sala Palatului
Acest gang situat vis-a-vis de Sala Palatului va deveni o pictură uriașă după Street Delivery
Foto: streetdelivery-facebook
Citeste tot despre: 

Vremurile distracției în aer liber se întorc. Proiecţii de film pe acoperişuri, concerte în grădini, murale prin cartiere, intervenţii urbane, turism pe biciclete, ateliere post-izolare, vernisaje de artă în scări de bloc sunt câteva dintre atracțiile”Street Delivery 2020”, organizat în perioada 3-5 iulie în mai multe zone ale Capitalei. Este primul festival în aer liber

”În 2020, dăm viaţă cartierelor păstrând distanţa fizică, dar aducându-i pe oameni mai aproape de locul în care trăiesc, de imediata vecinătate. Ne dorim ca locuitorii Bucureştiului să gândească împreună soluţii de îmbunătăţire a vieţii urbane, pentru a fi mai uniţi si mai bine pregătiţi pentru viitoare crize!”, a explicat pentru news.ro Timea Honţ, coordonatoare Street Delivery. Cele peste 40 de proiecte care au loc simultan prin tot oraşul sunt împărţite în patru categorii: Activare Urbană, Cultură Participativă, Intervenţii Artistice, Apropiere Comunitară şi vor avea loc în mai toate cartierele Bucureştiului, din Chibrit până în Pantelimon, din Aviaţiei până în zona centrală. Totul păstrând măsurile de siguranţă anti-Covid-19, dar oferind oamenilor forme de cultură, interacţiune şi civism vitale pentru comunităţi sănătoase.”Criza declanşată de pandemie poate fi o şansă pentru a scoate la iveală cele mai bune idei pentru creşterea calităţii vieţii la nivel micro, comunitar. Societatea civilă începe să își ia din ce în ce mai serios rolul de gospodărire a propriilor cartiere", a declarat pentur news.ro, Dorothee Hasnaş, de la Ordinul Arhitecţilor din România.”Spaţiu public = spaţiu vital. E momentul să arătăm că oraşul e al oamenilor care îl trăiesc, nu doar al maşinilor care îl ocupă şi ne fragmentează comunitatea. Ne luăm străzile înapoi!”, este de părere Cristian Neagoe, co-fondator & curator, Fundaţia Cărtureşti. 

yoga-in-aer-liber-cismigiu.jpg

Pentru iubitorii de yoga se vor organiza cursuri în aer liber în Parcul Cișmigiu
La Rotonda Scriitorilor din Cișmigiu se vor organiza cursuri gratuite de yoga

Ce oferă”Street Delivery 2020”

Ca în fiecare an, pe strada Arthur Verona, în Piaţa Chibrit, în Tineretului, Griviţei, gangul de pe str. Ion Câmpineanu, faţada Industriei Bumbacului (Timpuri Noi) sunt printre zidurile care vor fi readuse la viaţă prin graffiti de artişti locali. Nu vor lipsi nici expoziţiile sau instalaţiile de artă iar pentru cinefili, echipa Street Delivery a pregătit o selecţie de scurtmetraje de la festivalurile ShortsUp şi Animest. Festivalul Filmului European aduce filme din izolare, prin proiectul Cinem@casă, care vor rula pe Aleea Mozaicului nr. 4 (Pantelimon) şi la Deschis Gastrobar. Scena de muzică se va muta în scări de bloc, piaţete şi grădini, iar coloana sonoră va fi asigurată de Jurjak, Valeria Stoica, Gabriel Bălaşa, Alexandra Stroe, Cozy Poetry, Uncut iniţiat de Cătălin Rulea şi Soundsphere Live Show. Lista completă a proiectelor participante este disponibilă pe site-ul https://street.delivery/, iar zonele activate în cadrul evenimentului pot fi localizate pe harta: https://bit.ly/2YIi0Vb. Proiectele vor avea loc offline, dar vor putea fi urmărite şi pe paginile de Facebook şi Instagram ale Street Delivery Bucureşti, într-un program special de transmisiuni live pe parcursul întregului weekend."Street Delivery 2020 - ReSoluţii pentru oraş!" este un eveniment organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, co-finanţat prin #TimbrulDeArhitectură. Identitatea vizuală a ediţiei cu numărul 15 este semnată de Alina Bohoru, artist vizual

 

Citiți și

 

FOTO Premieră în România! Cum va arăta concertul Deliei, live, cu spectatorii în mașini

 

Au pictat un perete de 500 mp. Este cea mai mare pictură murală din România

Loading...

Citește și

  • trupa Snap

    Măsurile fără precedent luate de autotități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) au afectat și festivalul Diskoteka de la Timișoara, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 1-3 mai, pe stadionul Dan Păltinișanu. organizatorii au anuțat noi date.

  • awake festival anulat

    Deși ar fi urmată să aibă loc abia în perioada 14 şi 16 august, festival de tip boutique intitulat „Awake” a decis să anuleze cea de-a patra ediţie. Evenimentul ar fi urmată să aibă loc pe domeniu Teleki din Gorneşti (Mureş) și avea un program impresionant, cu artiști artişti precum JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Viţa de Vie „În Corzi”, Asian Dub Foundation, Dimension, Camo & Krooked.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1