Strada din București pe care se află Ambasada Belarusului ar putea primi numele lui Roman Protasevici

Ultima actualizare:

    Roman Protasevici, în momentul în care a fost arestat de autoritățile belaruse
Roman Protasevici, în momentul în care a fost arestat de autoritățile belaruse

Strada din Bucureşti pe care se află Ambasada Belarusului din România ar putea fi redenumită după numele jurnalistului de opoziţie Roman Protasevici, a anunțat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, în urma unei propuneri a profesorului universitar Andrei Oişteanu.

"Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oişteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich - numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european şi acest act de terorism al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net