Staţia de metrou Pipera, pericol pentru călători

Ultima actualizare:

    Ieri, încă de la ora 16.00, a început să se aglomereze la staţia PiperaFoto: Florin Şuler
Ieri, încă de la ora 16.00, a început să se aglomereze la staţia PiperaFoto: Florin Şuler

Doamne fereşte să se întâmple un incendiu sau o altă nenorocire la staţia de metrou Pipera! Oamenii s-ar călca în picioare ca să se evacueze. Există două intrări, dar o singură ieşire. Şi aia destul de îngustă.

Metroul e sfânt ca să ajungi în Pipera. Sătui să stea la coadă câte două ore până acasă, mulţi corporatişti care lucrează în zonă renunţă la maşină şi aleg varianta trenului subteran. Astfel că la orele de vârf călătorii vin puhoi. ”Staţia de metrou Pipera este un pericol”, avertizează autorităţile locale care cer să se construiască încă o ieşire. În prezent, există două căi de acces în subteran şi doar pe una dintre ele se şi poate ieşi.

Oamenii aşteaptă la cozi uriaşe ca să valideze cartelele
Oamenii aşteaptă la cozi uriaşe ca să valideze cartelele

Metrorex nu a ţinut pasul cu dezvoltarea Bucureştiului. De pildă, în zona Pipera s-au construit zeci de clădiri, mii de angajaţi vin în fiecare dimineaţă, iar la ora 18.00 ”sună clopoţelul”. Cu microbuze sau pe jos, angajaţii din blocurile de sticlă se strâng ca furnicile la staţia de metrou. Potrivit reprezentanţilor Primăriei sectorului 2, peste 65.000 de bucureşteni tranzitează zilnic cartierul din nordul Capitalei.

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2
Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2

“Zona este foarte aglomerată. E inadmisibil ca traficul pietonal să fie congestionat din cauza unei singure ieşiri a staţiei de metrou Pipera. Există riscuri pentru cetăţeni din cauza lipsei condiţiilor de evacuare şi a îngreunării accesului rapid al maşinilor de intervenţie, în cazul producerii unui eveniment tragic. E necesară încă o ieşire şi controale ale pompierilor”, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2. De-a lungul timpului, oamenii au leşinat din cauza supraaglomeraţiei, astfel că în 2008 a fost construită a doua intrare în staţie. De atunci, au trecut zece ani şi nu s-au mai făcut investiţii. 


    Fotografii: Florin Şuler
Fotografii: Florin Şuler
  • Marius Coman, 40 de ani, cameraman: ”Fluxul de oameni este mare, pentru că zona Pipera a crescut foarte mult în ultimii 15 ani, odată cu apariţia multinaţionalelor. Ar fi un lucru bun să se construiască încă o gură de ieşire.” 
  • Ioana Mustaţă, 53 de ani, referent: ”E nevoie de încă o ieşire. Se aşteaptă foarte mult la intrare şi dacă se întâmplă ceva e greu cu evacuarea. Din fericire, nu prea circul cu metroul la orele de vârf: intru la ora 15.00 la serviciu şi plec la ora 22.00.” 
  • Eugen Popa, 36 de ani, inginer: ”Clar că mai e nevoie de încă o ieşire. După ora 18.00 este jale aici. E aşa un haos că te şi gândeşti că dacă s-ar produce vreun incendiu nu prea ai pe unde să te evacuezi. Sunt, în schimb, două intrări.” 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net