Stația de metrou Costin Georgian se deschide astăzi

costingeorgianmetro.jpg

statie metrou costin georgian deschisa
Stația Costin Georgian va fi deschisă începând cu ora 15.00

Metrorex deschide, marţi, accesul călătoilor în staţia de metrou Costin Georgian. Ultimele lucrări de modernizare a instalaţiilor de acces vor fi făcute la staţiile Pantelimon şi Basarab 1 şi vor începe în weekend, urmând să se încheie în 19 septembrie.

Accesul călătorilor la metrou în staţia Costin Georgian va fi permis începând cu ora 15.00.

Lucrările de modernizare a sistemului de acces în 41 de staţii de metrou includ înlocuirea turnicheţilor cu porţi batante ce facilitează accesul călătorilor la metrou şi evacuarea rapidă în cazul unor situaţii de urgenţă.

Potrivit Metrorex, după implementarea noilor porţi batante în toate staţiile de metrou, acestea vor fi dotate, pe lângă sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless.

De asemenea, Metrorex va achiziţiona 139 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest şi să funcţioneze cu sistem POS.

Proiectul de modernizare a sistemului de control - acces este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

loading...
Loading...