Sorin Oprescu, arestat. Mesajul uluitor al Elenei Udrea

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu, arestat. Elena Udrea a comentat reţinerea fostului edil al Capitalei FOTO: Arhiva personală
Sorin Oprescu, arestat. Elena Udrea a comentat reţinerea fostului edil al Capitalei FOTO: Arhiva personală

Primarul Capitalei a fost reţinut sâmbătă noaptea (5 septembrie), fiind acuzat de luare de mită, iar duminică (6 septembrie), Sorin Oprescu a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Bucureşti, acesta fiind suspectat că a luat mită de 25.000 de euro.

Printre cei care au avut un cuvânt de spus despre arestarea lui Sorin Oprescu a fost şi Elena Udrea, care a scris un mesaj despre acest subiect, pe pagina personală de Facebook. Ea a mai precizat că nu va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei.

''Aşa, deci am lămurit-o şi cu Primăria Capitalei, nu candidez! Am precizat presei, că nu cumva să mă trezesc degeaba cu alte dosare penale. Revenind la Sorin Oprescu, mi se pare relevant că mai cade un mit: al candidatului independent (chiar dacă susţinut de un partid ori alianţa politică), care ar fi mai bun pentru că nu are în spate o clientela de partid. Concluzia este că mai toţi fură: politicienii şi pentru partid, "independenţii" doar pentru ei. Sorin Oprescu beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, textul este mai degrabă un silogism'', a fost mesajul Elenei Udrea, referitor la arestarea lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu, arestat. A contestat decizia

Sorin Oprescu a fost arestat pentru 30 de zile
Sorin Oprescu a fost arestat pentru 30 de zile

Mandatul de arestare pentru 30 de zile a fost emis duminică noapte (7 septembrie).  Decizia luată de judecători nu este definitivă, însă este executorie, Sorin Oprescu fiind dus în arestul Poliţiei Capitalei. Primarul capitalei a fost reţinut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit 25.000 de euro mită. Primarul Capitalei a contestat decizia.

Sorin Oprescu, arestat. Avocatul acestuia, Victor Mocanu, a declarat la scurt timp după ce a fost emis mandatul de arestare pe numele primarului, că acesta nu ar fi luat nici mita de 25.000 de euro, aşa cum susţin procurorii DNA şi că nici nu ar fi cerut-o.

"Am văzut că se discută că ar fi primit mită un milion de euro. Sunt doar susţineri nereale ale denunţătorului. Domnul Oprescu a dat declaraţie amplă în fata judecătorului deşi este nedormit de peste 40 de ore", a declarat avocatul lui Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

Pe lângă Sorin Oprescu, arestat în acest dosar au mai fost reţinuţi şi fostul şofer al primarului Capitalei, Cristian Stanca, directoarea Centrului Cultural "Palatele Brâncoveneşti", Ruxandra Petroi Avasiloa, adjunctul ei, Florin Şuleapă şi directorul economic al Primăriei, Mircea Constantinescu.

Sorin Oprescu, arestat. Ce avere are fostul edil

Sorin Oprescu, arestat. Potrivit declaraţiei de avere, Sorin Oprescu deţine două terenuri intravilane, în comuna Ciolpani (judeţul Ilfov) şi Predeal, un aparatament şi o vilă, obiecte de arte, de cult, sume importante de bani şi bijuterii. Primarul Sorin Oprescu are un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi în Ciolpani, în apropiere de Bucureşti şi un alt teren intravilant în Predeal, cu suprafaţa de 500 de metri pătraţi.

Sorin Oprescu, arestat. Tot în Ciolpani, fostul edil mai are o casă de locuit cu o suprafaţă de 480 metri pătraţi. În Capitală, acesta este proprietarul unui apartament de 172 de metri pătraţi. Edilul mai deţine obiecte de artă în valoare de 57.000 de euro, bijuterii, ceasuri şi aparate electronice de 25.000 de euro şi obiecte de cult de 9.000 de euro.

Sorin Oprescu are în conturi 156.671 de lei şi 32.800 de dolari. În declaraţie de avere mai sunt menţionate şi două contracte de concesiune, în valoare de 8.000 de lei, respectiv de 597.400 de lei şi 25.000 de euro.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net