Primarii «se bat» în spitale. Firea și Tudorache promit investiții record

spital1.jpg

Primarul sectorului 1 al Capitalei a prezentat detaliile investiţiei de 500 de milioane de euro

Care este mai bun şi mai frumos: Sfântul Sebastian sau Sfântul Vasile cel Mare? Nu este subiectul vreunui film religios sau de aventuri, ci disputa dintre primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi edilul sectorului 1, Dan Tudorache, care promit spitale gigantice care poartă aceste nume.

După ce Gabriela Firea a prezentat, pe 19 decembrie 2019, proiectul spitalului metropolitan ”Sfântul Sebastian”, pe 31 decembrie hop şi colegul său Dan Tudorache de la sectorul 1, cu o idee asemănătoare, Spitalul ”Sfântul Vasile cel Mare”. Conform autorităţilor de la sectorul 1, este vorba despre o construcţie pe care primăria de sector o ridică de la zero şi reprezintă una dintre cele mai importante investiţii din domeniul public din Bucureşti. În incinta viitoarei unităţi medicale ce va fi ridicată pe Şos. Bucureşti-Târgovişte nr. 10, pe un teren viran din zona Doi Cocoşi, se vor reloca trei spitale. Este vorba de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Secţia de Pediatrie a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului “Alessandrescu-Rusescu”.

”Datoria fiecărui edil responsabil este să realizeze investiţii în infrastructura medicală şi să contribuie la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite românilor. Unul dintre proiectele mele de suflet, Spitalul Sfântul Vasile cel Mare devine realitate! Va fi cel mai modern spital de urgenţă din Bucureşti, o unitate medicală de categoria I A. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.405.000.000 lei (aproximativ 500.000.000 de euro)”, a anunţat în ultima zi a lui 2019, primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

6-actu-2-2col-spitalul-sfantul-vasile-cel-mare.jpg

Aşa va arăta spitalul Sf. Vasile cel Mare, care se va construi în zona restaurantului Doi Cocoşi din Nordul Capitalei

 

Investiţia este realizată prin Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat. În cifre, Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” înseamnă: 1.000 de paturi, 37 de săli de operaţie, 60 de linii de gardă, 100.000 mp construiţi. Spitalul va avea şi două heliporturi care vor uşura accesul pacienţilor în stare gravă.

Primăria Capitalei face Spitalul Metropolitan «Sfântul Sebastian»

Complexul prezentat de Primăria Capitalei va arăta ca o adevărată uzină medicală, ce va cuprinde 3 corpuri de clădire şi va costa 400 milioane euro. Va fi un Compartiment de Primiri Urgenţe, un turn cu 12 etaje dotat cu heliport şi în cadrul căruia se vor regăsi spaţii de cazare pentru rudele pacienţilor şi cabinete medicale. Se va mai construi şi o clădire pentru creşă, grădiniţă şi campus universitar. Potrivit proiectului prezentat de Gabriela Firea, instituţia sanitară va avea aproximativ 1.000 de paturi, din care 750 pentru spitalizare continuă şi 107 pentru spitalizarea de zi, 31 de săli de operaţie dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Suprafaţa construită desfăşurată a acestui complex este de aproximativ 250.000 mp. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1