Şeful hingherilor, bătaie în stradă pentru maidanezi

Ultima actualizare:

    Răzvan Băncescu, şeful ecarisajului din Capitală, a sărit la bătaie după ce a fost provocat de iubitorii de animale
Răzvan Băncescu, şeful ecarisajului din Capitală, a sărit la bătaie după ce a fost provocat de iubitorii de animale

Coordonatorul programului de capturare a câinilor fără stăpân din Capitală, Răzvan Băncescu, s-a luat la bătaie cu cei care se opun eutanasierii maidanezilor. Băncescu a declarat că nu a făcut decât să se apere, după ce a fost scuipat, înjurat şi lovit în picior.

Iubitorii de animale şi hingherii se încaieră la propriu, pe stradă, din cauza unui act normativ controversat. Bucureştenii care se opun eutanasierii sunt revoltaţi că angajaţii ecarisajului continuă să captureze maidanezi, în ciuda faptului că aplicarea legii de gestionare a câinilor abandonaţi a fost suspendată de judecători. Aşa se face că iubitorii de animale îi urmăresc pe hingheri în fiecare noapte când au acţiuni pe străzi, pentru a-i împiedica să captureze câini.

Lucrurile au degenerat luni seară, în jurul orei 21.00, când reprezentanţii mai multor organizaţii i-au urmărit în trafic pe angajaţii ecarisajului, care erau însoţiţi de şeful lor, Răzvan Băncescu.

Un scandal în toată regula a izbucnit pe Splaiul Independenţei, după ce maşina în care se afla Băncescu s-a ciocnit cu un autoturism Toyota condus de o femeie care i-a urmărit pe angajaţii primăriei.

În accident au fost răniţi şoferiţa, fetiţa ei de 11 ani şi un alt pasager. Băncescu neagă că ar fi provocat accidentul şi susţine că el a fost lovit cu maşina. Circa 50 de persoane, care s-au adunat la locul incidentului, l-au apostrofat pe Băncescu în timp ce oferea explicaţii poliţiei. Într-o înregistrare realizată de unul dintre cei prezenţi se vede cum şeful ecarisajului e înjurat de iubitorii de animale pentru incidentul auto, dar şi cum acesta îşi pierde cumpătul şi îl loveşte cu pumnul pe unul dintre “protestatari”. Cei prezenţi au făcut front comun şi au ripostat, lovindu-l pe Băncescu cu pumnii şi cu picioarele. “Eu le-am făcut semn celor coborâţi din maşina aflată în spatele maşinii mele să se dea mai în spate, moment în care am fost scuipat şi lovit la picior. Am reacţionat pentru a mă apăra”, a afirmat Băncescu pentru Mediafax, care a fost ieri la IML să-şi scoată certificat medico-legal. 

Răzvan Băncescu
Răzvan Băncescu

Golful lui Bănceanu, lovit în spate de Toyota Yaris condusă de o susţinătoare a drepturilor maidanezilor
Golful lui Bănceanu, lovit în spate de Toyota Yaris condusă de o susţinătoare a drepturilor maidanezilor

Are dosar penal pentru vătămare corporală

Răzvan Băncescu s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală, în urma rănirii celor trei persoane din Toyota. De asemenea, el a fost amendat cu 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice, dar poate fi pus sub acuzare şi pentru lovire. Şeful Adminstraţiei pentru Supravegherea Animalelor (ASPA) se consideră o victimă, motiv pentru care a depus, la rândul său, plângere pentru vătămare corporală şi pentru distrugerea maşinii. Reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor au cerut, ieri, demisia lui Băncescu şi a întregii conduceri a ASPA.

Motivul încăierării: legea antimaidanezi

Conflictul dintre cele două tabere vine pe fondul controverselor iscate în jurul legii de gestionare a câinilor abandonaţi. Curtea de Apel a suspendat normele de aplicare a legii încă din 20 iunie, motiv pentru care hingherii nu mai pot ridica şi eutanasia maidanezi. Cu toate acestea, reprezentanţii ecarisajului continuă să-şi facă treaba. Mai mult, coordonatorul programului, Răzvan Băncescu, a afirmat ieri, la ieşirea de la IML, că primăria nu va suspenda capturările, ci va continua acţiunile şi că va mări numărul de hingheri.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net