Ședință de urgență cu primarii de sectoare despre carantinarea Bucureștiului. Măsuri pentru a evita închiderea orașului

Ultima actualizare:

    Capitala se apropie vertiginos de rata de infectare cu Covid-19 care impune carantinarea
Capitala se apropie vertiginos de rata de infectare cu Covid-19 care impune carantinarea

Primarii celor șase sectoare ale Capitalei, dar și primarul general, Nicușor Dan, au fost băgați ieri, 22 martie, în ședință de urgență. Bucureștiul avea luni o rată de infectare de 5,67 la mia de locuitori, foarte aproape de 6, ceea ce ar putea duce la carantinare. Ce măsuri iau edilii pentru a evita închiderea orașului.

Premierul Florin Cîţu și șeful Departamentului pentru Situații de Uurgență, Raed Arafat, i-au băgat pe primari de urgență în ședință. Subiectul? Ce este de făcut pentru a preveni carantinarea Bucureștiului, pe fondul creșterii numărului de infectări cu Covid-19.

”Pe fondul unei slabe conformări a unor terase/restaurante/cluburi de a respecta restricțiile, este posibil ca Guvernul să reducă numărul avertismentelor și să treacă direct la suspendarea activității lor pe o perioadă determinată”, a anunțat primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Măsurile pe care le iau primarii de sectoare pentru a evita carantinarea Bucureștiului

Edilii și-au luat angajamentul că vor întări controalele pe care poliția locală le face în principalele centre comerciale. Aceștia consideră că acestea au lăsat garda jos și nu mai măsoară nici măcar temperatura celor care intră în mall-uri.

În plus, au spus că vor  direcționa cât mai mult interacțiunea contribuabilii către mediul online. În acest moment, persoanele fizice pot plăti online toate taxele și impozitele care țin de primării: cele pe clădiri, pe mașini, pe teren, achitarea parcării de reședință ori a amenzilor de circulație. Toate se pot face prin ghiseul.ro și aplicații pe telefonul mobil.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu:”Trebuie doar să fim cu toții mai responsabili”

”Măsurile luate de Guvern în preambulul valului doi  au dat rezultate și am trecut decent, în comparație cu ale țări europene, prin acel val. Pe fondul oboselii populației în ceea ce privește respectarea măsurilor existente, noi autoritățile locale și centrale, trebuie să impunem respectarea lor. În circa două-trei luni vor ajunge milioane de doze de vaccin în țară, important este să trecem cu bine, și fără carantinare, acestă perioadă. Nu mai este mult, trebuie doar să fim cu toții mai responsabili!”, a transmis primarul Ciucu.  

Capitala se află în acest moment în scenariul roșu, când toate restaurantele, canefelele sunt închise la interior, de asemenea teatrele și cinematografele, iar la școală vin doar elevii claselor 0-4 și cei din anii terminali, dar în sistem hibrid. 

Citește și:  

Cum vrea să scape Capitala de carantină. Noi reguli sanitare stabilite de premierul Florin Câțu cu autoritățile locale

Ministrul Sănătăţii nu exclude carantinarea Capitalei, dacă rata de incidenţă trece de 6 la mie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net