Se amână programul Oxigen până în martie?

Uite taxa, nu e taxa! ”Aplicarea vinietei Oxigen va începe din luna martie, lunile ianuarie și februarie fiind pentru in-formarea cetățenilor și conștientizare”, a anunțat luni Gabriela Firea. Decizia trebuie însă votată de Consiliul General al Capitalei, cel care a aprobat pe 24 octombrie, introducerea vinietei Oxigen începând cu 1 ianuarie 2020.

Potrivit documentului, aproape toate maşinile cu norme de poluare sub Euro 5 vor fi ta-xate, iar accesul în inelul central al Capitalei pentru cele sub Euro 3 va fi interzis. De asemenea, aplicarea vinietei pentru maşinile Euro 4 se va face de la 1 ianuarie 2021, iar din 2024 nici maşinile Euro 3 nu vor mai avea voie în centru.

Pentru maşinile non-Euro, taxa pe an este de 1.900 de lei, în cazul maşinilor Euro 1, taxa scade la 1.700 de lei pe an. Similar, pentru maşinile Euro 2, taxa anuală este de 1.500 de lei. Şoferii maşinilor Euro 3 vor scoate din buzunar 700 de lei pentru un an, în timp ce şoferii maşinilor Euro 4 vor fi taxaţi cu 500 de lei pentru un an. 

Loading...