Școlile din București unde se organizează alegeri vor fi închise pentru elevi în perioada 24-29 septembrie

inquam-photo-timisoara-covid19-noul-an-scolar-14-sept-2020-146710.jpg

Elevi care pleacă din clasă
Elevii vor elibera școlile timp de câteva zile, înainte și după alegerile locale
Foto: Inquam Photos

În zilele de 24, 25, 28 și 29 septembrie, școlile din București unde se organizează alegeri vor fi închise pentru elevi și profesori. Scopul este de a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. În tot acest timp, cursurile se vor ţine online. Decizia suspendării cursurilor a fost luată de Prefectura București, într-o ședință extraordinară care a avut loc azi.

Alegerile închid școlile din București

„Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare”, se arată în comunicatul citat de edupedu.ro. Concret, este vorba despre zilele de joi –vineri înainte de alegeri și de zilele de luni și marți după alegeri.

312 școli „roșii” la nivel național

  • Unele unități de învățământ deja s-au închis mai devreme. Spre exemplu, liceul de Metrologie Traian Vuia din sectorul 4, precum și grădinița 185 din sectoru 5 au trecut la scenariul roșu. La nivel național, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat azi, 18 septembrie, că 312 școli sunt în acest moment în scenariul roșu, cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

mec-scoli.jpg

tabel cu situația școlilor
Dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la data de 18 septembrie
Foto: MEC
  • 4.391 de unități de învățământ sunt în scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 12.953 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1