Scandal la „Marius Nasta”, după moartea unui pacient cu Covid-19. Rudele furioase au încercat să intre pe fereastră

Ultima actualizare:
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”

Unul dintre principalele spitale Covid din țară, Institutul „Marius Nasta” din București, a fost atacat joi seara de rudele unui pacient bolnav de coronavirus, care a decedat. Un grup de circa 20 de persoane au amenințat medicii și au încercat să spargă ferestrele pentru a intra în secția de Terapie Intensivă a pavilionului Covid.

Circa 20 de indivizi au atacat spitalul

Incidentul deosebit de grav a avut loc la scurt timp după ce medicii au anunțat decesul unui pacient de 40 de ani, infectact cu SARS-CoV-2, care suferea și de obezitate. Furioase, recalcitrante și violente, rudele bărbatului – un grup de circa 20 de persoane - au luat cu asalt spitalul. Nu au putut fi oprite la intrare de personalul de la pază, au pătruns în spital și au amenințat medicii, încercând să pătrundă pe fereastră în pavilionul Covid.

Dr. Beatrice Mahler: „Siguranța medicilor și a pacienților a fost pusă în pericol”


    Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”Foto: Mediafax
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”Foto: Mediafax

„A fost o situație extrem de neplăcută cauzată de decesul unui pacient tânăr infectat cu virusul SARS-CoV-2. În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, practic mai mulți cetățeni au forțat intrarea în spital, au ajuns la pavilionul Covid, au urcat pe ferestrele pavilionului și au încercat să intre pe geamuri - să spargă ferestrele, pentru că asistentele și medicii au reușit să închidă pavilionul. Nu pot să vă spun decât că personalul și în primul rând pacienții au fost extrem de speriați, pentru că siguranța lor a fost pusă în pericol. Vorbim de pacienți critici, vorbim de pacienți care sunt în terapie intensivă Covid și care nu au nevoie de astfel de evenimente. Scandalul a fost auzit și de pacienții din pavilionul de pneumologie”, a declarat la Digi 24 managerului institutului, dr. Beatrice Mahler.

La fața locului au intervenit polițiști și jandarmi, care au rămas și peste noapte să păzească spitalul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă toată lumea a tras o sperietură groaznică. Vineri, managerul spitalului a promis să depună o plângere la Poliție. „Din informațiile pe care le am de la pază și de la colegii mei, grupul de persoane care a intrat cu forța în institut căuta să agreseze personalul medical nu doar verbal, cum a făcut-o, ci și fizic”, adaugă dr. Beatrice Mahler.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net