Scandal la Colegiul Gheorghe "Şincai". Ministrul Educaţiei va media conflictul

liceu.jpg

colegiul gheorghe sincai renovare
Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din sectorul 4 a intratvara trecută în reparaţii
Foto: Facebook

Directoarea liceului "Gheorghe Şincai" este în conflict deschis cu autorităţile locale, iar pentru mediere este aşteptată, vineri, Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei. Totul a pornit de la refuzul profesoarei de a cere primăriei acordul pentru achiziţiile făcute.

Banii cheltuiţi pentru băncile elevilor, parchet sau bureții de șters tabla au declanşat scandalului între directorul Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, Silvia Mușătoiu şi autorităţile locale. Profesoara s-a declarat nemulțumită de decizia autorităților locale de a le impune directorilor unităților de învățământ din sectorul 4 să ceară acordul primăriei pentru cheltuielile pe care vor să le facă din banii publici. De doi ani directoarea Silvia Mușătoiu refuză să semneze contractul de management cu primarul Daniel Băluță. Cadrul didactic şi-a exprimat supărarea pe pagina ei de Facebook, iar scandalul a ajuns până la Ministrul Educației. Ecaterina Andronescu este aşteptată vineri să medieze conflictul. 

La rândul ei, directoarea este acuzată că a plătit chiar și de două ori mai mult pentru un metru pătrat de parchet, pentru o bancă pentru elevi și un scaun, ori pentru un banal burete de șters tabla.

De cealaltă parte, primarul sectorul 4 se abţine de la comentarii. „Școala nu este câmp de bătălie politică”, a susținut edilul Daniel Băluţă.

 

Loading...

Citește și

  • colegiul gheorghe sincai renovare

    Vacanţa de vară înseamnă lucrări de renovare a unităţilor de învăţământ care au intrat în reparaţii capitale de câteva zile. În scopul obținerii autorizației ISU, în șapte școli și două dintre cele mai prestigioase licee din Capitală, Colegiul Național “Gheorghe Șincai” și Colegiul Național “Ion Creangă”, se vor face investiţii serioase.