Sărbătoare mare la biserica de suflet a lui Ion Dolănescu, în această sâmbătă

Ultima actualizare:

    Preotul Emil Caramizaru, Parohul Bisericii Sf.Gheorghe Nou
Preotul Emil Caramizaru, Parohul Bisericii Sf.Gheorghe Nou

Sărbătoare mare la biserica de suflet a lui Ion Dolănescu, Sf.Gheorghe Nou din București! Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia aici Liturghia sâmbătă, 16 august, când se va sfinți pictura Bisericii Sf.Gheorghe Nou din Capitală.

Iată programul săbătorii de la Biserica Sf.Gheorghe Nou din Capitală! Sâmbătă, 16 august 2014, va fi ziua de prăznuire a Sfinţilor Martiri Brâncoveni, de la orele 8.30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu alți ierarhi, va sfinți pictura nouă şi va binecuvânta lucrările de la biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, una dintre cele mai reprezentative ctitorii brâncoveneşti, în care se păstrează moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

Preotul Emil Caramizaru
Preotul Emil Caramizaru

De la orele 9.30, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat lângă biserica Sfântul Gheorghe Nou, alături de un sobor de ierarhi români şi ierarhi delegaţi ai Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului, Patriarhiei Alexandriei, Patriarhiei Antiohiei, Patriarhiei Ierusalimului şi Bisericii Ortodoxe a Georgiei, Biserici pe care Sfântul Constantin Brâncoveanu le-a ajutat mult.La sfârşitul Sfintei Liturghii, se va da citire Actului sinodal comemorativ la împlinirea a 300 de ani de la moartea martirică a Sfinţilor Brâncoveni.

Duminică, 17 august 2014, la orele 7.30, va avea loc o procesiune cu moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu de la biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti până la biserica Sfântul Gheorghe din incinta Ansamblului istoric brâncovenesc de la Mogoşoaia.

Preotul Emil Caramizaru si Ion Dolanescu, alaturi de apropiati
Preotul Emil Caramizaru si Ion Dolanescu, alaturi de apropiati

De la orele 9.30, va avea loc Sfânta Liturghie arhierească, iar de la orele 11.30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu alți ierarhi, va sfinți pictura restaurată a bisericii Sfântul Gheorghe Mogoșoaia.

Racla cu moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu va rămâne la biserica Sfântul Gheorghe de la Mogoşoaia până în jurul orelor 15.00, când va fi readusă la biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net