S-a aprobat! 11.000 de bucureșteni vor fi testați de coronavirus

Ultima actualizare:

    Primarul Capitalei, Gabriela Fireafoto: Facebook
Primarul Capitalei, Gabriela Fireafoto: Facebook

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de luni, 11 mai, proiectul „Testăm Pentru București!”, prin intermediul căruia 11.000 de bucureșteni vor fi testați pentru indentificarea virusului SARS-CoV-2. Proiectul propus de Gabriela Firea a fost aprobat cu 30 de voturi pentru, 6 voturi împotriva și 11 abțineri.

Referitor la testarea celor 11.000 de bucureșteni, Gabriela Firea a declarat: „Prin acest proiect se va da startul testării în municipiul București, un demers care nu mai poate fi contestat de nimeni, o inițiativă absolut necesară, pe principiul aplicat în marile capitale din Europa, și nu numai. Acesta testare ne va oferi imaginea infectării din acest moment și, împreună cu autoritățile centrale, vor putea fi luate cele mai bune măsuri de relaxare pentru acest moment. Astfel, Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat și clinicile private care vor dori să între în acest proiect și care dețin aparate de testare PCR, acreditate de către Ministerul Sănătății și avizate de către DSP. Primăria Capitalei va deconta testarea PCR, cu teste normale, deci precise, în prima faza, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar în proiect. Subliniez că nu este vorba, așa cum deja au apărut unele speculații, că dăm bani sau vouchere oamenilor pentru a acceptă să se testeze! În mod evident, suma de 200 de lei nu se va plăti direct beneficiarilor, ci  va fi decontată către laboratoarele de stat și private”.

Bugetul total al proiectului „TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI!” este 2,233 milioane lei, iar cuantumul sprijinului financiar a fost stabilit conform Ordinului Ministrului Sănătății 614/2020. Din bugetul total, suma de 33.000 de lei va fi alocată realizării aplicației online pe care bucureștenii o vor accesa ca să se înscrie în proiect.

Citește și:

Cum vor fi acordați cei 200 de lei în programul "Testăm pentru București". Gabriela Firea a venit cu explicații

Spitalul Bagdasar Arseni din București va avea din iulie cea mai mare Unitate de Primiri Urgențe din România

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net