Românii toacă anual un miliard de euro la păcănele şi pariuri!

Ultima actualizare:

    Viorel Lis, fost edil al Capitalei, este un împătimit la păcănelelorFoto: VIP
Viorel Lis, fost edil al Capitalei, este un împătimit la păcănelelorFoto: VIP

“M-a scos Ţara Galilor”, spune, cu obidă, un bucureştean din Balta Albă, după ce fotbaliştii lui Gareth Bale au dat de pământ cu Belgia. Astfel de exclamaţii se aud zilnic la casele de pariuri, unde românii împătimiţi lasă în medie, pe lună, între 50 şi 100 de lei. Anual, românii cheltuiesc, la păcănele şi la pariuri, un miliard de euro, potrivit Rombet, asociaţia organizatorilor de jocuri de noroc.

În România sunt aproape 70.000 de aparate de tip slot machine şi circa 30.000 de agenţii de pariuri, spun ultimele statistici. Numărul jucătorilor – fie că merg în cazinouri, fie că preferă pariurile sportive sau aparatele slot-machine, cunoscute sub numele de „păcănele“ – creşte de la an la an, la fel şi volumul total al încasărilor.

Venitul mediu lunar al jucătorului la păcănele, de exemplu, este de 1.500 lei, iar suma medie lunară cheltuită de el pentru acest gen de „distracţie“ este de 100 de lei, potrivit unui studiu realizat de GfK România. Aceleaşi statistici arată că 3% din români joacă la păcănele. Conform statisticilor internaţionale, numărul jucătorilor la păcănele din alte ţări europene este de peste patru ori mai mare. Spre exemplu, în Marea Britanie, 13% din populaţie a participat la asemenea jocuri în 2010, în timp ce 59% din britanici au jucat la Loto.

În România, 20% din populaţie joacă la Loto, la pariuri sportive – 6%, la bingo - 4%, la jocuri online - 3%. Tot 3% din români participă la jocuri de cărţi precum poker şi black jack.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net