Restricții sanitare și în 13 localități din Ilfov. Se închid restaurantele, cafenelele, cluburile

daniel_tudorel_zamfir_prefect_ilfov.jpg

Prefectul de Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir și premierul Ludovic Orban
Prefectul de Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir când a fost instalat de premierul Ludovic Orban
Foto: chiajna.info
Citeste tot despre: 

Se îngroașă gluma. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis miercuri restricții sanitare în 13 localități din Ilfov. Printre acestea se află Bragadiru, Corbeanca, Voluntari, Chitila și Voluntari.

Președintele Comitetului pentru Situații de Urgență din Ilfov, prefectul Daniel Tudorel Zamfir a anunţat, miercuri, că în 13 localități din preajma Capitalei a fost suspendată activitatea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de tipul restaurante şi cafenele.

 

Care sunt localitățile vizate de restricții

 

”Sunt 13 localităţi: Berceni,Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Măgurele, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Voluntari. Nu toate au aceeaşi incidenţă cumulată în ultimele 14 zile, este diferită, dar toate o au peste 1,5 la mie”, a afirmat potrivit news.ro, prefectul Daniel Tudorel Zamfir. Reprezentantul guvernului în Ilfov a menţionat că situaţia în aceste localităţi va fi reevaluată după două săptămâni.

 

Restricțiile din Ilfov depind de cele din București

 

“Nu uitaţi că Ilfovul are o specificitate aparte, dispunerea geograafică este în jurul Bucureştiului. O mare parte dintre cei care au buletin de Bucureşti locuiesc în Ilfov şi nu şi-au schimbat buletinele, de aceea şi raportările sunt făcute diferit şi trebuiesc lucrurile abordate în mod diferit pentru că o localitate deşi are trecut în documente un anumit număr de locuitori, în localitatea respectivă sunt mult mai multe persoane care dorm sau au locuinţele în zona respectivă”, a explicat prefectul.“S-a luat măsura, ca şi la Bucureşti, în apropierea şcolilor, la mai puţin de 50 de metri distanţă de şcoli. Am luat în calcul nu doar şcolile ci şi instituţiile publice, unde merg oamenii pentru a rezolva problemele şi se fac aglomerări. Trebuie să luăm măsuri suplimentare şi în preajma acestor instituţii”, a spus prefectul Zamfir.

 

Citiți și

 

Restricții în București din 7 octombrie: se închid restaurantele la interior și masca devine obligatorie în jurul școlilor

 

Coronavirus. Noi restricții ar putea fi adoptate în București. Propunerile DSP, dezbătute marți

Loading...
 
 

Citește și