Reacția ministrului de Interne, după moartea celor doi tineri torturați de polițiști: "Vă asigur că la Secția 16 voi face ordine"

Ultima actualizare:

    Lucian Bode a vorbit despre moartea neașteptată a celor doi tineri care au fost torturați de polițiști în urmă cu jumătate de anFoto: Facebook
Lucian Bode a vorbit despre moartea neașteptată a celor doi tineri care au fost torturați de polițiști în urmă cu jumătate de anFoto: Facebook

Coincidență șocantă! Cei doi tineri sechestrați și torturați de polițiști de la Secția 16 din Capitală au murit, la trei săptămâni unul de celălalt, aparent inexplicabil. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a trimis Corpul de Control la Secția 16, dar face apel să nu se facă o legătură directă între oameni care depun plângere și „ulterior dispar”

„Corpul de Control al ministrului realizează o acțiune de control la Secția 16. Imediat ce va fi finalizată această acțiune, concluziile le voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut și eu aceste informații (că au murit după ce au făcut publice torturile – n.r.). Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar”, a declarat Lucian Bode, citat de Digi24.

Al doilea tânăr ar fi avut o boală incurabilă

Ministrul de Interne a precizat că nu va intra în detalii, la cererea familiei celui de-al doilea tânăr decedat, însă va face public din ce cauză a murit bărbatul.

„O să vedeți, nu vreau să intru în detalii, dar, spre exemplu, ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetățean, suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii și nu dorește să facă alte comentarii și respectăm această dorință. Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secția 16 voi face ordine. Aștept rezultatul Corpului de Control”, a mai spus Bode.

Cei doi tineri au fost sechestrați și torturați de nouă polițiști de la Secția 16

Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt cercetați penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Aceștia făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti și au bătut şi sechestrat doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască, deşi sunt obligaţi de lege şi erau în timpul serviciului. Evenimentele s-au petrecut acum șase luni, respectiv pe 1 septembrie 2020. Despre incident s-a aflat abia după cinci luni, la începutul lunii martie, anul curent.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net