Războiul taximetriștilor a paralizat Capitala. Reacţia Uber

Ultima actualizare:

    Mii de taximetristi au protestat azi, 13 februarie, împotriva falşilor transportatorifoto: Florin Şuler
Mii de taximetristi au protestat azi, 13 februarie, împotriva falşilor transportatorifoto: Florin Şuler

”Capul sus România, unde îți e mândria, unde îți e onoarea”. Dintr-un camion se aude muzică rap, sute de oameni suflă în vuvuzele, un bărbat scandează sacadat la un microfon. În Piața Victoriei din București, aproape 2000 de taximetriști au cerut o Ordonanță de Urgență anti-Uber și sistemele de transport asemănătoare.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a organizat ieri proteste și în Arad, Timişoara, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, Zalău şi Slatina. Practic toate marile orașe au fost paralizate de războiul taximetriștilor cu rețelele de transport persoane alternative, care se declară prestatori de servicii online, de exemp,lu Uber,Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go

„Nu este un miting politic. Ieşim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curţii Europene de Justiţie, care a decis că aplicaţiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar Uber ,Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru Transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Bogdan Dincă, preşedintele COTAR București.

Taximetriştii s-au strâns în faţa Guvernului
Taximetriştii s-au strâns în faţa Guvernului

Potrivit acestuia, dacă nu se va rezolva problema semnalată de transportatorii autorizaţi de persoane, COTAR va mai organiza un miting de amploare, în perioada 27-28 februarie, având intenţia de a aduce în Capitală autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară.

”COTAR cere Guvernnului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece şi taximetriştii fără licenţă şi fără autorizaţie sunt falşi transportatori de persoane”, mai spun reprezentanţii COTAR.

Reacţia Uber la protestul taximetriştilor: Suntem de acord cu protestatarii

Reprezentanţii platformei Uber au transmis, miercuri, că sunt de acord cu taximetriştii care protestează în Capitală şi au subliniat că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraşe. ”Suntem de acord cu protestatarii că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraş şi încurajăm orice dezbatere pe această temă. Ne dorim să fim un partener pentru autorităţi. Susţinem reglementarea serviciilor de transport alternative şi, între timp, i-am sprijinit pe toţi partenerii care au dorit să obţină un atestat de şofer profesionist”, au transmis reprezentanţii Uber. În alte ţări, Uber colaborează cu industria de taxi, iar serviciile de taxi sunt integrate în platforma Uber. Taxiurile sunt parte din strategia pe termen lung a companiei de a deveni o aplicaţie multi-modală, prin care utilizatorii pot accesa toate mijloacele de transport - Uber, taxi, biciclete electrice, transport în comun. În prezent, sute de mii de utilizatori folosesc serviciile Uber în Bucureşti, Braşov, Cluj şi Timişoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net