Rata de infectare din București a scăzut la 2,98. Restaurantele și cinematografele ar putea fi redeschise luni

Rata de infectare din București a scăzut la 2,98, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. Urmează a fi discutate măsurile de relaxare pentru București. Ar putea fi deschise sălile de spectacol, restaurantele şi cafenelele, la o capacitate de 30%.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea avea loc în prima partea a zilei de duminică pentru a decide deschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare se menţine într-un trend descendent, sub 3 la mia de locuitori. Măsura ar urma să intre în vigoare de luni, ora 00.00. Incidenţa pentru Capitală vineri este de 2,98 la mia de locuitori.

Prefectul Alin Stoica: "Vom lua decizia duminică"

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat vineri la Digi 24 când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru decide măsuri de relazarea în Capitală.

În cazul în care rata de infectare nu se menţine sub 3 la mia de locuitori, în următoarele două zile şi indicele creşte uşor, atunci această hotărâre nu va mai fi luată de către Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a adăugat Stoica.

„Atunci evident nu vom mai lua această decizia. Vom aştepta un nou interval până când vom constata că iarăşi scădem sub 3 la mie. Eu sper să fie o continuă scădere, dar vedem că a încetinit scăderea. În ultimele două – trei zile diferenţele între ratele de incidenţă sunt destul mici”, a explicat prefectul Capitalei.

Weekend cu restricții ridicate

Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permisă circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care va fi interzisă până la ora 5.00, iar magazinele să fie deschise până la 21.00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori. Au fost deschise şi sălile de sport şi fitness şi a fost menţinută decizia luată privind sărbătorile pascale. „Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”, arată decizia CMBSU. De asemenea, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă  specifică lunii Ramazan, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada  8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00.

Citește și:

Scenarii pentru reîntoarcerea elevilor la școală

Turiștii nu au voie pe plajă pe tot Litoralul în noaptea de Înviere, dar Teodosie Snagoveanul cheamă 20.000 de oameni la slujbă

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1