Raiul iubitorilor de pește! De astăzi a început Festivalul Pescăresc, în Parcul Național

peste-la_gratar-la-festivalul_pescaresc.jpg

Peștele sfârâie pe grătare, în Parcul Național
Peștele sfârâie pe grătare, în Parcul Național
Fotografii: Florin Șuler

100 de sortimente de preparate din pește şi peste o tonă de fructe de mare vă așteaptă la Festivalul Pescăresc. Evenimentul gastronomic a început astăzi, 22 martie, în Parcul Național, din București, și se încheie luni, 25 martie.

Tradiţia creştină spune că de Buna Vestire, care va fi pe 25 martie, se mănâncă peşte. Este ziua în care Fecioara Maria a primit vestea că-l va naşte pe Fiul Domnului, iar cei care țin pot pot savura produse pescărești.

Astfel că bucătărese pricepute vor perpara peste 10.000 de porţii de peşte. Printre vedetele ”Festivalului Pescăresc”, organizat în Parcul Național, din București, vor fi borşul de peşte, storceagul, păstrăvul şi crapul la proţap, vinegreta din păstrav, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de viţă din peşte servite cu mămăliguţă, usturoi şi lămâie.

Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste. Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.

Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor putea cumpăra suberek tătăresc de peşte, gulaș sau papricaș, preparate la ceaun.

La Festivalul Pescăresc vor fi pregătie și fructe de mare

Organizatorii au oferte şi pentru gusturile cele mai rafinate: o tonă de raci, midi, fructe de mare, paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midii şi rapane ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane sau la ceaun.

scoici-la-gratar-la-festivalul-pescaresc.jpg

La Festivalul Pescăresc sunt preparate și scoici în vin alb
La Festivalul Pescăresc sunt preparate și scoici în vin alb
În plus, la festival vor fi peste 100 de sortimente de păstrăv, crap, macrou, zărgan, doradă, somon, hering, lup de mare, dorada, calcan, scrumbie.

Pe lângă preparatele gătite la faţa locului, se găsesc de cumpărat peşte proaspăt, zacuscă de peşte, peşte în saramură și afumat.

Tot la targ veţi putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză, gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.

Cine nu vrea pește și nu ține post, se poate delecta cu pastramă la grătar, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane, stropite din belşug cu vin şi ţuică fiartă, dar şi cu licori din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

Ospăţul pescăresc din Parcul Naţional va fi înveselit de cântec şi joc, dar şi de concursuri culinare de prezentare, preparare şi degustare.

 

Loading...