Proteste anti-grațiere în Piața Victoriei. Sute de oameni au ieșit în stradă

Ultima actualizare:

    Proteste in Piata Victorieicaptură video
Proteste in Piata Victorieicaptură video

Sute de oameni s-au strâns miercuri seara, 3 mai, în Piața Victoriei și protestează contra noului amendament votat în Comisia Juridică, ce include grațierea corupților.

Update 21.05: Peste 500 de bucureșteni se află în acest moment în fața Guvernului. cu telefoanele aprinse scandează noul amendament. Circulația este blocată în Piața Victoriei

Prin votul majorității PSD-ALDE, Comisia Juridică a Senatului a aprobat propunerea, formulată de Șerban Nicolae, ca de grațiere să beneficieze și corupții. Raportul Comisiei Juridice va fi supus votului plenului, după care proiectul va merge, spre dezbatere, la Camera Deputaților. Ca urmare, cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

„Luarea de mită - am propus-o pentru graţiere, având în vedere că se face eventuala graţiere cu plata prejudiciului şi având recidivişti. E uşor de înţeles ce mă mobilizează. Până la ultima lege a finanţării campaniilor electorale, toate partidele pot fi acuzate aşa cum s-a şi întâmplat cu foarte mulţi oameni şi de luare de mită şi de abuz în serviciu, lucruri pe care se cam merge. Eu sunt de acord să fie pedepsiţi cei care au dus banii acasă. Şi trebuie pedepsiţi. Banii ăştia s-au dus în geci , în umbrele, pentru că aşa au funcţionat lucrurile în realitate. Dacă ne facem acum că au venit Fecioarele Maria, neprihănite şi Parchetele noastre pleacă pe această linie, asta a creat o atmosferă de supunere a clasei politice, dacă observaţi. Aţi văzut foarte bine şi pe amărâtul ăla care a dat pui şi a fost condamnat. Nu a dus un pui acasă, dar a distribuit în câteva comune... a fost condamnat. S-au dat mii de geci din China (...) Discutăm de realităţi. Dacă vrem să legăm toate partidele putem să o ţinem aşa”, a declarat Traian Băsescu în faţa senatorilor jurişti, potrivit Digi 24. Fostul preşedinte al României a mai spus că este nevoie de „un moment zero” în ceea ce priveşte „această poveste”.

Sute de oameni s-au mobilizat și au de gând să rezolve această problemă în stradă. Nu de mult, au avut loc o serie de proteste în București și în toată țara, când oamenii au ieșit în stradă contra celeiași probleme, grațierea.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net