„Şi noi trăim în Bucureşti!” Protest în stradă pentru modernizarea cartierului Ghencea

Ultima actualizare:

    Bucureştenii din Prelungirea Ghencea se plâng, pe bună dreptatea, că au fost uitaţi de autorităţi
Bucureştenii din Prelungirea Ghencea se plâng, pe bună dreptatea, că au fost uitaţi de autorităţi

S-au săturat de vorbe goale. Locuitorii din zona Prelungirea Ghencea vor protesta în stradă, duminică dimineaţă, faţă de promisiunile neonorate ale politicienilor şi ale admninistraţiei locale care le-au promis străzi asfaltate, pasaje rutiere şi trotuare pentru pietoni.

În urmă cu un an reprezentanţii Primăriei Capitalei, premierul Victor Ponta şi fostul ministru al marilor proiecte, Dan Şova, le primiteau mare cu sarea locuitorilor din Prelungire Ghencea. Demararea urgentă a unei străpungeri rutiere între Prelungirea Ghencea şi Domneşti, lărgirea la patru benzi de circulaţie a arterei Prelungirea Ghencea, trotuare civilizate, sensuri giratorii şi un pasaj rutier peste Şoseaua de Centură, idei măreţe care au fost dezvăluite bucureştenilor din această zonă cu ocazia unei vizite în teren a mai marilor administraţiei locale şi centrale. La un an de la aceste promisiuni, locuitorii de aici au constatat că nimic nu s-a schimbat, că nici măcar un pai nu s-a mişcat.

Străzile de la periferie sunt pline cu noroi, iar trotuarele lipsesc
Străzile de la periferie sunt pline cu noroi, iar trotuarele lipsesc

Lucrările solicitate de noi sunt unele decente: dorim ca zona să fie sigură pentru noi și copiii noștri. La un an distanță, facem un apel către autoritățile publice și le solicităm ca promisiunile să fie transformate în demararea proiectului Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti. Altfel considerăm că ne aflăm, din nou, în fața unor promisiuni electorale care vor avea efectul contrar celui scontat și vor îndepărta alegătorii de politicienii care aleg să ne amăgească”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de mai mulţi locuitori ai cartierului şi înaintată autorităţilor care au competenţe în realizarea acestor promisiuni.

Nemulţumiţi că au fost păcăliţi doar pentru a li se obţine votul, bucureştenii din această zonă periferică, uitată de autorităţi, vor ieşi în stradă duminică, începând cu oara 11.00, pentru a-şi striga amărăciunea. Protestul va avea loc la intresecţia din Domneşti a străzii Prelungirea Ghencea cu Şoseaua de Centură. Oamenii se cred discriminaţi în raport cu bucureştenii care locuiesc în zonele centrale ale oraşului şi cer condiţii decente de trai.

“Noi, locuitorii acestei zone, suntem zilnic captivi într-o zonă lipsită de o infrastructură adecvată dezvoltării imobiliare şi traficului din această zonă. Dincolo de disconfortul creat de ambuteiajele auto, acuzăm lipsa de trotuare pietonale și lipsa unei infrastructuri rutiere sigure care să nu periciliteze siguranța noastră și a copiiilor noștri. Solicitările noastre au fost unele decente raportate la faptul că suntem locuitori ai Capitalei, într-un stat membru al Uniunii Europene”, spun reprezentanţii grupului de iniţiativă al cetăţenilor din Prelungirea Ghencea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net