Protest la Institutul Cantacuzino. Angajații au ieșit în curtea unității

Ultima actualizare:

    Institutul Cantacuzino nu mai are autorizație de producere a vaccinurilor
Institutul Cantacuzino nu mai are autorizație de producere a vaccinurilor

Zeci de angajaţi ai Institutului Cantacuzino s-au adunat, miercuri, în curtea unităţii, pentru a protesta, întrucât au primit doar 39% din lichidarea pentru luna decembrie, potrivit Mediafax. În plus, directorul Adrian Onu a demisionat.

„Am primit doar 39% din lichidarea pe decembrie, şi de luna ianuarie nici nu poate fi vorba. În pofida memorandumului interministerial, soarta institutului rămâne aceeaşi. Institutul Cantacuzino a fost trecut în coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, dar nici această schimbare nu ne-a rezolvat problema”, a declarat liderul de sindicat al institutului, Monica Bălteanu.

Directorul Institutului Cantacuzino, Adrian Onu, a demisionat la începutul săptămânii, motivând că nu a fost ajutat de autorităţi ca să „pună institutul pe linia de plutire”.

„Situaţia de la Cantacuzino nu depinde numai de Ministerul Educaţiei, ci de întreg Guvernul. Dacă avem conturile blocate, ce putem face? Nu am avut susţinere ca să repunem în funcţiune institutul. Trebuie mai întâi să-l ţinem pe linia de plutire şi apoi să vorbim de dezvoltarea lui”, a declarat Adrian Onu.

Angajaţii sunt decişi să protesteze până când situaţia va fi rezolvată, până acum fiind vorba doar de promisiuni neonorate.

În 22 ianuarie, a fost semnat Memorandumul pentru reorganizarea Institutului Cantacuzino, care prevede ştergerea datoriilor către ANAF şi denumirea activităţii de sănătate publică drept serviciu de interes economic general, însă unitatea are în continuare conturile blocate.

Institutul Cantacuzino, care se număra printre cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, şi-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricaţie. În aceste condiţii, unele programe naţionale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autorităţile au fost obligate să importe vaccin.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net