Protest cu tractoare la Palatului Parlamentului. Ce revendică fermierii

Ultima actualizare:

    Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

O asociație a fermierilor urmează să protesteze miercuri cu tractoare la Palatul Parlamentului, aceștia spunând că principala solicitare este de a pune agricultura României între prioritățile strategice ale acestui an.

”Membrii Asociaţiei Forţa Fermierilor îşi propun ca prin acest protest public să oprească bătaia de joc la care este supus sectorul agroalimentar: subvenţii de la bugetul naţional înjumătăţite faţă de 2020, întârzierea demarării noilor sesiuni de depunere a proiectelor europene, blocajul financiar din sectorul creşterii bovinelor, colapsul sectorului de creştere a porcinelor, problemele noi din sectorul creşterii păsărilor, renunţarea la programul Tomata, excluderea investiţiilor în irigaţii şi a celor opt depozite regionale din PNRR, riscul de insolvenţă pentru fermierii afectaţi de secetă în 2020 din cauza neacordării despăgubirilor, lipsa unei consultări reale cu fermierii pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027”, au transmis organizatorii. 

Protestul este autorizat de Primărie

Potrivit Asociației, protestul de miercuri, este autorizat de către Primăria Municipiului București și are două componente: între 12.00 - 12.30, deplasare cu tractoarele în jurul Palatului Parlamentului, cu punct de plecare și încheiere parcarea de lângă Academia Română din Calea 13 Septembrie și între 12.30-16.00, protest al fermierilor în fața Palatului Parlamentului în alveola din dreptul Parcului Izvor.

Recomandările Brigăzii Rutiere

Brigada Rutieră a Capitalei a transmis detalii despre derularea protestului, astfel încât traficul să fie cât mai puţin afectat: 

  • - între orele 11.30-12.00, afluirea utilajelor în parcarea Academiei Române din Calea 13 Septembrie;
  • - între orele 12.00-12.30, deplasarea cu utilajele agricole în jurul Palatului Parlamentului, pe următorul traseu: Calea 13 Septembrie (coborâre) – Bd. Libertăţii (stânga) – Bd. Naţiunile Unite (stânga) – Piaţa Arsenalului (stânga) – punct final parcarea Academiei Române.

Deplasarea se va face pe banda 1 de circulaţie cu respectarea tuturor normelor rutiere în vigoare, iar după terminarea turului din jurul Parlamentului defluirea cu utilajele menţionate mai sus se va face în mod individual.

Citește și:

A murit Adrian Rădulescu, șeful Fermierilor din România și fost consilier al lui Băsescu

PROTEST EXTREM Fermierii şi-au aruncat laptele pe câmp. Nici ca donaţie nu îl vrea cineva

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net