Propunerea prefectului Capitalei: nu ai coș, nu intri la cumpărături!

cos-cumparaturi-shutter.jpg

coș de cumpărături
Magazinul ar pune la dispoziție exact atâtea coșuri câți clienți sunt permiși simultan în interior, la cumpărături
Foto: Shutterstock

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, are o propunere inedită pentru a preveni aglomerația din magazine. El a recomandat, într-o ședință cu reprezentanții retailerilor, să se limiteze numărul coșurilor de cumpărături, în funcție de câți clienți pot intra simultan în respectivul magazin.

„În funcție de suprafață, calculezi numărul optim de clienți, în așa fel încât să păstrezi distanțarea de doi metri. Astfel, pui la dispoziția clienților un număr de coșuri egal cu numărul de clienți pe care îi lași la un moment dat în magazin. Când se termină coșurile, clienții vor aștepta afară, distanțați, până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior”, a explicat Alin Stoica la Digi24. El crede că și clienții vor înțelege că nu pot zăbovi foarte mult în magazin și dă asigurări că această măsură nu aduce niciun cost suplimentar pentru micii comercianți.

Măsura este simplă și previne aglomerația din interior

În același timp, a ținut să precizeze că nu se ia în calcul schimbarea orei de închidere a magazinelor. În Capitală și în localitățile în care incidența depășește 4 la mie, magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, și la ora 20.00 în timpul săptămânii.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1