Proprietarii localurilor din București, gata să deschidă pentru clienți

Ultima actualizare:
Proprietarii de restaurante speră că străzile din Centrul Vechi se vor anima de luni
Proprietarii de restaurante speră că străzile din Centrul Vechi se vor anima de luni

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ridicarea parţială a restricţiilor impuse de pandemia COVID - 19 în Capitală. Proprietarii de localuri au început să se pregătească, dar restricţiile vor fi ridicate începând de luni. Ministerul Sănătăţii a anunţat că doi bucureşteni s-au infectat cu noua tulpină din Marea Britanie.

Forfotă mare în Centrul Vechi din Bucureşti, vineri, 22 ianuarie, încă dinaintea anunţului de după-amiază al CMBSU privind ridicarea parţială a restricţiilor cauzate de criza sanitară. Mai mulţi proprietari de cluburi şi de restaurante au început să cheme angajaţii şi să se pregătească pentru reluarea activităţii, fie ea şi restrânsă. „Aşteptam de multă vreme momentul ăsta. Facem tot ce putem pentru a funcţiona în condiţii sigure. Sper doar să nu ne anunţe, peste două săptămâni, că iarăşi a crescut incidenţa cazurilor şi că trebuie să punem lacătul pe uşă”, spune, pentru Click!, unul dintre administratorii unui restaurant din Centrul Vechi. La o terasă, câţiva lucrători pregăteau foliile de protecţie şi instalaţiile de încălzire. „Bine că ne lasă să deschidem! Poate mai recuperăm şi noi din pierderile uriaşe pe care le-am avut din cauza măsurilor exagerate. Să sperăm că se mai potoleşte nebunia datorită vaccinării şi că intrăm în normalitate”, adaugă proprietarul unui local, printre indicaţiile date angajaţilor. Secretarul de stat Raed Arafat a explicat ieri că a luat hotărârea de a amâna pentru luni redeschiderea restaurantelor, a cafenelelor şi a sălilor de spectacole din Bucureşti, ca să fie evitată aglomeraţia din weekend. În decizia CMBSU a cântărit şi anunţul făcut de Ministerului Sănătăţii cu privire la doi bucureşteni confirmaţi pozitiv cu tulpina SARS - CoV - 2 din Marea Britanie.  „La acest moment, aşa cum sunt indicatorii, mergem mai departe cu precauţie. Dacă vedem din nou că este tendinţă de creştere, automat putem să luăm măsura de închidere. Aţi văzut că s-a luat decizia să se redeschidă de luni, tocmai ca să evităm aglomeraţia în mall-uri şi peste tot în weekend. O să vedem, săptămâna viitoare, cum evoluează situaţia. Dacă tendinţa se schimbă, atunci clar că se va reuni din nou acest comitet”, a subliniat Arafat.  

„Am hotărât ca, începând de luni, ora 00.00, să fie relaxate mai multe măsuri. Recomandăm cetăţenilor din Bucureşti prudenţă”, a declarat Traian Berbeceanu. Prefectul a explicat că măsurile de relaxare prevăd ca restaurantele, barurile şi cafenelele să funcţioneze între orele 6.00 – 21.00, la capacitate de maximum 30 %. De asemenea, teatrele şi cinematografele vor permite accesul publicului în limita a 30 % din sala de spectacol. Şi operatorii de jocuri de noroc vor putea funcţiona cu public, în limita capacităţii de 30 %, tot între orele 6.00 – 21.00. 

Raed Arafat
Raed Arafat

„Suntem într-o situaţie fericită în Bucureşti, cu incidenţă de 2,5 cazuri la mie, am fost şi la 7 la mie. Dacă indicele coboară sub 3 la mie, noi trebuie să aplicăm nişte măsuri. Este meritul nostru, al tuturor bucureştenilor, că am ajuns aici, dar nu trebuie să ne relaxăm”, a punctat Nicuşor Dan, edilul Capitalei. Bucureştenii sunt în continuare obligaţi să poarte masca de protecţie atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise. De asemenea, locuitorii Capitalei trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere, dacă vor să circule noaptea, în intervalul orar 23.00 - 5.00. 


    Raed Arafat Foto: Inquam Photos
Raed Arafat Foto: Inquam Photos

Click! Spune: Două cazuri de infectare cu tulpină SARS – CoV - 2 în varianta B.1.1.7, descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost descoperite ieri la Institutul „Matei Balş” din Capitală. În acest context, Ministerul Sănătăţii a propus ieri amânarea măsurilor de relaxare în Capitală, deşi oraşul se afla de trei zile consecutiv în scenariul galben (sub 3 cazuri la mie). 

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net